Éljen a sajtószabadság! Amiért tenni is kell

Március 15 ünnepe

Ma Magyarországon balliberális sajtóterror van, amelyet a kormány intézményei tartanak fenn, miközben a miniszterelnök a legbátrabb kiállás példamutató beszédét mondta el a Nemzeti Múzeumnál, a „Tisztelet a bátraknak” felirat alatt.

A 888.hu tegnap ismertette a Nézőpont Intézet esti hírműsorainak kvantitatív elemzését ezzel a címmel: https://888.hu/article-nezopont-az-ellenzeki-partok-sokkal-nagyobb-teret-kapnak-a-hiradokban

A TV2, az RTL Klub, az M1, a HírTV, az ATV és az Echo TV esti híradóit vizsgálta meg a Nézőpont.  Nem hogy a demokratikusan megválasztott erőviszonyoknak megfelelő lett volna az eredmény, hanem még az egyharmad kormány, egyharmad kormánypártok, egyharmad ellenzéki arányt sem tartották be, jegyzi meg az elemzés.

Az ellenzéki pártok „sokkal nagyobb teret” kapnak a híradókban.

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság a füle botját nem mozgatta, amikor a napokban a Klubrádió ismételten Orbán Viktor meggyilkolását tartotta kívánatosnak, vagy amikor  Kiss Tibor, a Quimby Együttes frontembere olyan obszcén szavak tömegét mondta el a Hír TV-ben, amiért kivétel nélkül minden civilizált országban az adót vagy azonnal bezártak volna, vagy hatalmas büntetéssel sújtják.

E közben a szintén kereskedelmi, kormánypárti Echo TV-ben attól rettegnek, hogy e szereplésről az azt megvitatók egyetlen szót se idézzenek, tartva az NMHH Médiatanácsának jobboldalra azonnal lesújtó kezétől.

Az MTI-nek a Föld népességének több mint felében élő országaiban, Kínát beleértve, nincs tudósítója, de van Jeruzsálemben, amely száraz tény megemlítése is a negatív tények kimondásától, nemhogy az ellenük való fellépéstől  rettegők szemében elhessegetendő „provokációnak” tűnik.

A közszolgálati adók ellentétben a kormány egészséges, mindenkivel jó kapcsolatokra törekvő, a kereskedelmet és a békét ténylegesen szolgáló külpolitikájával szembe menetelve csak az oroszellenes összeesküvésre és háborús uszításra szakosodott külföldi hírforrásokból mernek meríteni.

A nemzeti ünnep rendbontóit pedig a katasztrofális, Gyurcsány-barát kulcsemberekkel tele bíróság és a gyáva rendőrség együttes erővel tolerálja, miközben úgy kellene eljárnia, mint például az amerikai elnöknek a fehér házi beszédét szétfütyülni próbálókkal.

A magam részéről tovább folytatom  munkámat a sajtószabadságért, ami iránt mind nagyobb érdeklődés mutatkozik.

Ezért ma is dolgozni fogok.

 

Megosztás: