Oxfordi professzor: Az anticionizmust szándékosan mossák össze az antiszemitizmussal a szólásszabadság megfojtására

ISRAELPALESTINENEWS

Avi Shlaim, az Oxford Egyetem nemzetközi kapcsolatainak professor emeritusa hosszabb elemzésben mutatja be azt, hogy a Nagy-Britanniában   az anticionizmust szándékosan mossák össze az antiszemitizmussal azért, hogy elfojtsák Izrael politikájának legitim bírálatát.

Az anticionizmus azt jelenti, hogy valaki Izraelnek kizárólag zsidó államként való létével szemben áll, vagy bírálja a cionista gyarmati projektet Ciszjordániában.

Ezt az izraeli propagandisták („haszbarák”) szándékosan mossák össze az antiszemitizmussal, hogy diszkreditálják, megfélemlítsék és elhallgattassák Izrael bírálóit és elnyomják a szólásszabadságot és hogy eltereljék a figyelmet a palesztinok emberi jogainak szisztematikus megsértéséről és megtagadják jogukat függetlenségükre és államiságukra. A propagandisták következetesen festik le az antirasszista (anticionista) mozgalmakat rasszistának (antiszemitának).

Az Egyesült Királyság négy legutóbbi miniszterelnöke kizárólag Izrael érdekeit szolgálták.

Theresa May az egyik leginkább Izrael-barát kormányfő Európában.

A civil társadalomban pontosan azért nő az aktivitás a palesztinok védelmére, mert a nyugati kormányok teljesen csődöt mondtak a palesztinok soha véget nem érő leigázására és megalázására.

Ezért oly nagy a kormányzati düh a BDS (Izrael elleni szankciókat és a zsidó állam bojkottját sürgető mozgalom) ellen.

Izrael 2015 júniusában 25,5 millió dolláros költségvetést biztosított egy „task force”-nak a BDS elleni globális harcra. Vagyis Izrael minél visszataszítóbban viselkedik, annál agresszívabban igyekszik diszkreditálni azokat, akik emiatt felelősségre akarják vonni.

Ezután ismerteti, hogy milyen kínosan érintette a brit kormányt és a politikai életet, amikor az Al Jazeera televízió nemrégiben dokumentálta, hogy a londoni izraeli nagykövetség miként állított fel és irányít lobbiszervezeteket saját céljai keresztülvitelére.

Az esszé zárómondata:

„Hosszú távon Izraelnek és külföldi fullajtárjainak semmi esélye sincs a szívek és agyak megnyeréséért folytatott harcban a győzelemre azon egyszerű oknál fogva,  hogy a cionizmus már a történelem rossz oldalán kötött ki.”

Megosztás: