Meddig tűrjük?

Az „orbáni diktatúrában elnyomott” média egyre durvább álhíreire reagálni kell

– A Klubrádió Orbán megölése után vágyakozik

– Lendvai Ildikó „Etnikai selejtként” siratja magát

– A domináns balliberális média a Magyar Közlönyt hamisítva uszít

Kovács Zoltán kormányszóvivő teljes joggal háborodott fel blogján, két nyomtatott oldal terjedelmű angol nyelven írt posztjában amiatt, hogy a „liberális média” a miniszterelnök szavait a legaljasabb módon manipulálva támadja, annak rasszista értelmezést adva.

Természetesen Orbán Viktornak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényén elmondott beszéde azon részéről van szó, amely ezzel a mondattal kezdődik: „Ugye, először is nagyon fontosnak tartom, hogy az etnikai homogenitást meg kell őrizni.”

Nézzük a mondatot magát, amelyet nehéz nem a leírtaknak, hanem ellenkezőjeként értelmezni. Vagyis a miniszterelnök szerint a mai Magyarország népe homogén, és ezt meg kell őrizni. Ilyen párját ritkítóan inkluzív mondatnak tapsolni kellene mindazoknak, akik folyamatosan, minden alap nélkül, azzal vádolják a kormányt, hogy idegeneknek tekinti a cigányokat, zsidókat és a nálunk élő többi etnikai kisebbségeket.

Sőt az egykori MSZP- és még egykoribb MSZMP-prominens Lendvai Ildikót is, aki saját magát kirekesztettnek érezve, Magyarországnak a miniszterelnök által diagnosztizált és megőrzendő etnikai homogenitásából, a Népszava szombati számában „Etnikai selejt vagyok” címmel írt cikket. Miután a liberálisok szerint mindenki saját maga dönti el saját maga identitását, nyilván nem bírálhatjuk a volt kommunista agitpropos politikusnő önmeghatározását, sőt azokét sem, akik netán a Lendvai által felrajzolt selejtalaphoz tartozónak érzik magukat.

Mint ilyenkor lenni szokott, a hazai beintés azonnal átcsapott határainkon, és – mint azt a szóvivő posztjában kifogásolta – a Politico Europe újságírója, Lily Bayer azonnal ezt twittelte: „Ma Orbán Magyarországon etnikai homogenitásra szólított fel. 73 évvel ezelőtt nagymamámat mások, hasonló érveket használva vitték a gyűjtőtáborba.” Lily Bayer volt egyébként az az újságíró is, aki Gorka Sebestyén, Trump elnök biztonságpolitikai szakértője állítólagos antiszemita múltjáról írt befeketítő cikket, a célnak megfelelő magyarországi szaglálás után. Azért, persze, hogy – mint társai tették feltűnő egyidejűséggel és egyöntetűséggel az Egyesült Államokban – főnökét áztassák.

Hogy ezeket az embereket mennyire soha nem az általuk sérelmezett tett érdekli, hanem gyűlölt ellenségeik bemocskolása, az régóta ismert. Mint amikor a hazai balliberális sajtó és nyomában természetesen örökké hűséges kutyatársa, a nyugati fősodratú média, mint a vihar csapott le Orbán Viktor miniszterelnökre, aki a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorának 2002. január 27-i adásában ezt is mondta: „Ha nekünk sikerül úgy összekapcsolnunk a határon túli magyarokat a magyarországi magyarokkal, a határon túli magyarok gazdasági életterét a magyarországi gazdaság életterével, akkor Magyarország gazdasága sokkal nagyobb teljesítményre lesz képes, mint most.”

Akkor tele volt a nyugati sajtó is a miniszterelnök „náci”, azonnal „Lebensraum”-ra fordított szóhasználatával. Ugyanarról a sajtóról van szó, amely Medgyessy Péter későbbi miniszterelnök akkori választási kampánybrosúrájában kinyomtatva használt „élettér” kifejezés miatt kettős kutyafarkát se mozgatta meg. De ami akkor folyt, bármilyen nehezen is legyen hihető, egy bizonyos szempontból még nem volt olyannyira a valóságtól elrugaszkodott, mint ami ma folyik. Hiszen Orbán Viktor tényleg használta az egyébként teljesen ártalmatlan szövegkörnyezetben az élettér szót – amellett, hogy Hitler a „jó napot” kifejezést még nagyobb sűrűséggel vette a szájára.

Nézzünk meg ezután a hazug/álhírtobzódás mai eszelős mértékére egy friss példát.

A Valasz.hu „Űrközpont Gyulaházán: nekik lesz a legrosszabb” címmel ezt írta február utolsó napján, hosszabb cikkében: „Amikor ma egy blogon először fölbukkant a hír, hogy 3 milliárdért Space Központot épít a kormány a nyírségi Gyulaházán, biztos voltam benne, hogy Hírcsárda. De nem, ez a valóság. Gyulaháza valóban Űrközpontot kap, megjelent a határozat a Magyar Közlönyben egy rakás más szabolcsi fejlesztéssel együtt.”

Ugyanekkor, ugyanerről a Blikk.hu „3 milliárdból épül űrközpont a kétezer fős Gyulaházán” címmel röfögött.

A Soros-féle 444.hu cikkének címe: „Hárommilliárdért épít a kormány ŰRKÖZPONTOT Mátészalka és Kisvárda között egy kétezres faluban.” Ezzel a felütéssel indít a cikk: „Így, hogy nem lesz budapesti olimpia, tényleg mindenre van pénz: a legújabb Magyar Közlöny szerint a kevesebb mint kétezer fős Gyulaházára hárommilliárd forintból építenek ’space központot’.”

Az Index.hu ugyancsak a Magyar Közlönyre hivatkozva a következő címmel „tudósít”: „Űrközpontot és üveghidat is épít a kormány.” Szintén a Deákné vászonselejt kategóriájába tartozó Hvg.hu ezzel a címmel indít: „Space-központ épül Farkas Bertalan szülőfalujában 3 milliárdból.”

A Nyugati Fény honlapja „Gyulaházán hárommilliárdból építenek űrközpontot” címmel írja, hogy „Space Központot alakítanak ki Gyulaházán, már meg is jelent az erről szóló kormányhatározat.

A Vastagbőr ősforrás erről „Gyulaháza Space központ hárommilliárdból” címmel így ír: „Farkas Bertalan űrhajós kétezer fős szülőfaluja csak kiállítóterem építésére pályázott, de egy egész Space központot kapnak. A Magyar Közlöny február 21-i számából derült ki…”

Végül a Gepnarancs.hu portál ezzel a címmel kedveskedik és kezeskedik a „tényről”: „Ha ki van a seggünk, akkor is.”

Az elnyomásáról naponta itthon és külföldön panaszáradatot zúdító médiatöbbség tehát ezt írta „tényként”, a tény forrására hivatkozva.

És mi van akkor, ha valaki fél percet rászán és megnézi e forrást? A Magyar Közlöny 2017. évi 25. számának 594. oldalán ez található a 2. tétel (Felső-Tisza kiemelt turisztikai térség hazai finanszírozású fejlesztései) 6. pontjában: „Térség élménykínálatának fejlesztése Kisvárda és környékén (pl. Gyulaháza Space központ) 3,00 milliárd forint.” Azaz: a Gyulaháza Space központ akár 100 milliót is kaphat. Vagy egymilliót.

Ami a „seggünkre” hivatkozók szemét sajátos módon nem verte ki, az rögtön a 6. pont fölötti 5. pont: „Tematikus vonzerő fejlesztése (Mária út, Máriapócs, Zsidó örökség) 1,50 milliárd forint.”

Itt most vonalat kellene húzni.

A kormányszóvivőknek nem csak méltatlankodniuk kellene, de Trump elnökhöz hasonlóan az ilyen alávalóan hazudozó, álhíreket szóró, a társadalmat mérgező médiumok képviselőinek meg kellene mutatniuk a kijárat felé vezető utat. Ha már beengedik őket. Az olyan médiumokat pedig, amelyekben a miniszterelnök – genetikai selejt mintára – félreértelmezett beszéde és a Miniszterelnökség budai Várba költöztetése kapcsán a kormányfő meggyilkolásának vágyát hangoztatják (Rózsa Péter, Klubrádió, tegnap 9.53 perc), úgy kellene bezárni, mint ahogyan azt megtennék számos nyugati országban a megfelelő, nem gyáva médiahatóságok.

Lovas István

http://magyarhirlap.hu/cikk/81705/Meddig_turjuk

 

Megosztás: