John McCain neokoncseléd tömeggyilkos ösztönzésére Erdogan lezárta Észak-Szíria vízellátását

ANTIMEDIA

Miközben Aleppó városának a szíriai hadsereg által történt felszabadítása következtében bizonyos stabilitás kezd ismét úrrá lenni Szíria északi részén,  külső erők a „semmi sem drága” elvét követve destabilizálni akarják ismét az ország ezen részét.

A szíriai konfliktusban igen csak „ellentmondásos” szerepet játszó Törökország most elzárta az Eufratesz folyót Szíria felé, és így megfosztotta Szíriát legfontosabb vízforrásai egyikétől.

A kurd Hawar hírügynökség jelentette, hogy ennek következtében a Tirsin duzzasztógátat már le kellett állítani. A duzzasztó vizet és áramot szolgáltat Szíria északi részének egyes vidékeire.

A leállítás időzítése „érdekes”.

Azután történt, hogy John „Orbán neofasiszta diktátor” McCain amerikai szenátor titokban meglátogatta a Kobani kanyont, ahol most nincs víz, és onnan indult el Erdogan török elnökkel való találkozójára.

McCain irodája szerint a szenátor látogatása „értékes lehetőség volt arra, hogy a helyszínen értékelje ki Szíriában és Irakban a változó körülményeket”.

McCain a múltban annyira el akarta távolítani Asszad elnököt, hogy az Iszlám Állam vezetőivel is találkozott és bevallotta,  hogy még most is kapcsolatban áll a terrorcsoporttal.

/Csodálatos lenne az emberiség elleni bűnöket sorozatban elkövető  McCaint látni, amint drága barátja, Szaúd-Arábia valamelyik utcáján nyilvánosan vágják le a fejét./

Megosztás: