Nem kell kereskedelmi háború Kína és az USA között – kínai ker.-i miniszter

 

Lesz-e kereskedelmi háború Kína és az Egyesült Államok között?

Gao Hucheng kínai kereskedelmi miniszter kedden Pekingben kijelentette, hogy a két országnak párbeszéden és együttműködésen keresztül kell megoldani a kétoldalú kereskedelmi nézeteltéréseket és súrlódásokat, nincsen szükség kereskedelmi háborúra.

2017 elején az Egyesült Államok magas dömpingellenes és kiegyenlítő vámtételekkel kapcsolatos határozatokat hozott a kínai termékek ellen. Trump amerikai elnök 45 százalékos vámot javasolt a kínai termékekre, ezért egyre többen aggódnak egy esetleges kínai–amerikai kereskedelmi háború miatt.

Kedden tartott sajtóértekezletén a kínai kereskedelmi miniszter jelezte, hogy Kína és az Egyesült Államok együttműködése kölcsönös előnyökkel ját, a kereskedelmi háború azonban mindkét fél számára káros lenne. Nem számít, hogyan változik a Kínával szembeni amerikai politika, a kínai–amerikai kereskedelem végül ismét a kölcsönösen előnyös úton fog haladni.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az együttműködés az egyetlen helyes választás Kína és az USA számára, nem szabad kereskedelmi háborúban gondolkodni.

http://hungarian.cri.cn/1321/2017/02/21/129s199416.htm

 

 

Megosztás: