Magyar barátainknak is lehetőség: küldjenek/küldjetek cikkeket, rövid videókat a Selyemútról a CCTV-nek!

CCTV

A kínai globális tévé külföldi szakértőket, üzletembereket és diákokat szólított fel, hogy küldjenek cikkeket vagy rövid videókat a kínai Egy Övezet Egy Út kezdeményezésről azért, hogy megtudhassák, mi a véleményük/véleményetek ezen projektről.

Az Egy Övezet Egy Út kezdeményezést Hszi Csin-ping kínai elnök javasolta 2013-ban. Azóta ez lett Kína gazdasági diplomáciájának sarokpontja.

Célja az abban résztvevő országok fizikai összekapcsolásán kívül az,  hogy ezen nemzetek öt területen fejlesszék kapcsolataikat. E területek: politikai együttműködés, infrastruktúra, kereskedelem, pénzügyi integráció és az emberek, illetve népek közötti kapcsolatok elmélyítése.

Megjegyzés: minden olvasót kérem, vegye észre azt, hogy míg az Egyesült Államokban és Brüsszelben másról nincs szó, hogy ki ellen kell harcolni, ki jelent állítólagos veszélyt  mire (főleg persze a „populisták” az uralkodókra), addig Kínából folyamatosan a népek és országok közötti egymüttműködésről van szó, mint az itt folyamatosan kitett, kínai tárgyú cikkekből látható.

A Budapest-Belgrád vasútvonal is nem mellékesen a világ ezen legnagyobb projektjének része.

Tegyenek/tegyetek (diákok) eleget a kínai tévé felhívásának!

Megosztás: