Independent exkluzív: a francia rendőrök rugdalják a migránsokat, ellopják hálózsákjaikat

A nyugati fősodratú média és nyomában a hazai balliberális média miközben epét okád Magyarországra, Franciaországot és az ottani emberi jogok helyzetét rózsaszínűen festi le, holott a francia állam szelektíven és „tematikusan” tilt be tüntetéseket, tilt be előre színi előadásokat, ha úgy érzi, ott a fősodratú médiatulajdonosoknak nem tetsző szövegek hangzanak el.

Tegnap a brit Independent viszont tabut tört és exkluzív tudósításban mutatta be, miként bánnak valójában az utcán héderező migránsokkal a francia rendőrök. (http://www.independent.co.uk/news/world/europe/refugee-crisis-paris-migrants-france-police-sleeping-bags-blankets-violence-refugee-rights-data-a7575376.html)

Miközben nálunk Tarlós István, a világ tényleg egyik legkiválóbb polgármestere nem mer keményebben fellépni Demszky főpolgármestersége alatt szétrohadó, majd általa oly gyönyörűvé tett főváros mocskos és növekvő foltjaivá vált hajléktalanokkal, akik annak ellenére vizelnek és hánynak maguk alá,  hogy a főváros megteremtette számukra a „hajlékot”.

Az Independent párizsi beszámolója netán ötletet is adhat, miként járhat el úgy ezekkel Budapesten, ahogyan Párizsban, egy „példásan jogkövető” ország fővárosában teszik azt a rendőrök a migránsokkal.

Az Independent tudósítása következik, majd a végén egy rövid nyílt levél Horváth Csabához, az MSZP ilyenjéhez és olyanjéhoz.

Így indul az Independent párizsi keltezésű beszámolója:

„A Párizsban a fagyban az utcán alvó menekültek takaróit és hálózsákjait ellopja a rendőrség, miközben ’erőszakkal ’ terelik őket tovább. Az Independent által exkluzív módon végzett kutatás azt mutatja, hogy a francia fővárosban a rendőrség férfiakat, nőket és gyerekeket ütlegel, és ellenük könnygázt vet be azon kormányzati ígérettel szemben, hogy a sebezhető embereknek hajlékot biztosít.

Eritreai családok számoltak be arról, hogy a rendőrök azt kiabálták nekik, ’takarodjatok Franciaországból’, miközben letépték a gyerekekről a takarókat és ott hagyták őket úgy, hogy nem tudnak védekezni a mínusz hét fokos hőmérséklettel szemben”.

Stb.

És most a nyílt levél

Horváth Csabának, az MSZP fővárosi közgyűlése frakcióvezetőjének, ugyanazon párt országgyűlési képviselőjének és alelnökének, volt főpolgármester helyettesnek

Az Ön és pártja domináns médiája –  az RTL Klubtól a Klubrádióig – naponta veszi célba a jobboldali médiát annak hangneme és stílusa miatt is.

Önök!

Emlékeztetem arra, miként nyilvánult meg 2014-ben Tarlós István főpolgármesterről  itt az MSZP honlapján ma is büszkén ott tartott interjújával:

http://mszp.hu/hir/tarlos_megnyalna_a_labujjat_ha_ugy_nezne_ki_mint_demszky

Ebben azt nyilatkozza, hogy

„Tarlós az összes kéz- és lábujját megnyalná, ha úgy nézne ki, mint most Demszky Gábor!”

Meg akartam kérdezni az MSZP sajtórészlegét, illetve szóvivőjét, mi erről a véleménye.

De az állandóan a sajtódemokrácia, átláthatóság és a felelősök elérhetetlenségének hiánya miatt siránkozó pártja honlapján NINCS semmiféle kapcsolati/sajtókapcsolati információ.

Érti, diktátorszármazék!? Nincs!

Ezért akkor itt és most egy kicsit durvábban kérdezem úgy, hogy érezze, milyen területre merészkedett.

Ha egy vezető jobboldali politikus azt a kijelentést tenné, hogy „Horváth Csaba megnyalná az ujját, ha nem úgy nézne ki mint egy átmenet Majtényi és Lattmann között”, mit szólna?”

 

 

Megosztás: