Német közszolgálati stúdióvezető: az ARD-nél és a ZDF-nél nem szabad a tudósítás

ZDF

A hivatalos változat szerint a németeknek azért kell díjat fizetniük a közszolgálati adók fenntartásáért, mert csak így lehet biztosítani a független és tárgyilagos műsorszórást.

„Ezt a mesét egyre kevesebb ember hiszi el Németországban. A szenzáció azonban az, hogy ezt most már ezen adók munkatársai és stúdió vezetője is nyíltan elmondta. „Claudia Zimmermann, a Westdeutsche Rundfunk munkatársa a holland közszolgálati rádióban elmondta, hogy a menekültekkel kapcsolatos tudósításaikra vonatkozóan utasításokat kaptak.

Dr. Wolfgan Herles, a ZDF volt bonni stúdióvezetője közölte, úgy kell a közszolgálatnak tudósítania, hogy az a koalíciónak tessék.

Harald Schumann újságíró egy számára átadott díj átvételekor elmondta, hogy a közszolgálati rádió nem független és nem tárgyilagos. Ami köztudott, mondta. A probléma azonban abban rejlik, hogy „mindnyájunknak fizetni kell az ARD és a ZDF fenntartásáért, noha már rég tudjuk,  hogy ezek csalárdak”.

Megjegyzés:

A német média – így a közszolgálat – periodikus Magyarország-ellenes kirohanásaiban rendszeresen bírálja a kormányt azért, ami nem csak a közszolgálati adón hangzik el, de amit egyes „Fidesz-közeli” újságírók írnak.

Kérdés: meddig fogadjuk el belenyugvással a budapesti német nagykövetnek azt a hazug magyarázatát, hogy amikor a német közszolgálati adók Magyarországot befeketítik, ahhoz a berlini kormánynak semmi köze?

 

Megosztás: