Levél a bp-i német nagykövetnek: És ha megoldásként meggyilkolnák Merkelt a kancellárián?

Dr. Heinz-Peter Behr
A Német Szövetségi Köztársasság budapesti nagykövete

Tisztelt Nagykövet Úr!

Mielőtt felháborodottan a telefonhoz nyúlna levelem tárgya/javaslatom miatt, kérem, nyugodjon le és meg.

A képzelt-vágyott gyilkosság célpontja nem Angela Markel kancellár, hanem Donald Trump amerikai elnök.

Aki pedig Trump elnök fehér házi meggyilkolását javasolta, az nem más, mint Josef Joffe úr, az általam neokonzervatívnak nevezett, a jobboldali magyar nép és kormánya iránti gyűlöletét rendszeresen kifejtő német Die Zeit hetilap főszerkesztője. A gyilkosságra buzdító szavak a német közszolgálati televízióban hangzottak el.

A közszolgálati ARD televízió Sajtóklub (PresseKlub) néven futó, január 22-én sugárzott műsorában egy betelefonáló a 45-ik perc 10-ik másodpercétől kezdődően a jelenlévő öt személynek feltette azt a kérdését, hogy milyen jogi lehetőségek vannak Trump elküldésére. (http://www.ardmediathek.de/tv/Presseclub/Trump-im-Amt-K%C3%B6nnen-wir-uns-auf-Amerik/Das-Erste/Video?bcastId=311790&documentId=40096658)

Erre Josef Joffe a 46-ik perc 18-ik másodpercében azt felelte, hogy Trumpnak a Fehér Házban történő meggyilkolását látja a legjobb megoldásnak.

Erről a globális Russia Today Deutschland televízió január 24-én (https://deutsch.rt.com/kurzclips/45682-zeit-herausgeber-joffe-mord-trump-usa/), az amerikai Infowars tegnap tudósított (http://www.infowars.com/german-news-show-panelist-murder-trump-to-get-him-out-of-office/).

Meg akartam tudni, mi erről az önök sajtóattaséja véleménye.

Mivel az elmúlt egy évben két, önökhöz írt kérdésemre nem válaszoltak – nyilván azért, mert önök nagyon bátrak és imádják a valódi demokráciát, azaz a kérdésekre adott nyílt választ -, ma délelőtt felhívtam Gulyás Róbertet,  sajtórészlegük „ügyintézőjeként” bemutatkozott munkatársát, aki arra a kérdésemre, hogy mi Joffe úr német közszolgálati javaslatáról, azaz az új amerikai elnök lemészárlásáról , azt mondta, nem nyilatkozik.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye, amikor német médiumok sürgetik a magyar kormányfőt, hogy határolódjon el valamilyen aktuális bánatuktól, mint ezt a tegnapi amerikai Politico követelte Orbán Viktortól Bayer egyik írásával kapcsolatban, azt mondta, erről sem nyilatkozik.

Amikor azt kérdeztem, ajánlja-e a berlini magyar nagykövetségnek, hogy ugyanígy reagáljon-e, mint ők, amikor az ottani sajtórészleget kérdezik meg német újságírók, azt felelte, nem nyilatkozik.

Az , hogy sem az MTI, sem a magyar közszolgálat a Joffe-ügyet nem közölte a magyar nyilvánossággal, nálunk természetes, mert ellentétben az önök sajtójának szokásával, nálunk tilos rossz fényt vetni a bennünket rendszeresen gyalázó német újságírókra, a német politikusokra és általában a német valóságra.

Miközben nálunk senki nem követeli megoldásként például Gazsó L. Ferenc MTI-vezető és közpénzen fenntartott félrevezető meggyilkolását. Mert mi szelídek és civilizáltak vagyunk.

Ugyanakkor megörvendeztetne, ha ön, úttörőként viselkedve, nyilvános felháborodásának adna hangot Josef Joffe vérszomjas kijelentése nyomán. Bátran, erkölcsösen, demokratikusan. Ahogyan azt önök követelni szokták.

 

 

Megosztás: