Breaking: a STOP SOROS mozgalom az USA-tól az USAID auditálását követeli

MINA

A most indult, globális macedóniai SOS (röviden: Stop Soros) mozgalom az amerikai külügyminisztériumhoz, a kongresszushoz és a szenátushoz fordul, hogy auditálják az USAID macedóniai tevékenységét az elmúlt négy évben, mivel súlyos visszaélések történtek az USAID által a Macedón Köztársaságnak folyósított pénzügyi támogatással.

A Stop Operation Soros szerint 2012 februárjától kezdve az USAID együttműködik a Soros pénzén működő Nyílt Társadalom Alapítvánnyal, és szerződést kötött egy olyan civil társadalmi fejlesztési projektre, amelynek egyetlen kivitelezője a Nyílt Társadalom Alapítvány volt.

/Javaslat a kormánynak: ameddig nem alakul egy magyar szervezet, amely a macedón globális SOS mozgalomhoz csatlakozik, érdemes lenne hivatalosan ugyanilyen vizsgálatot követelni az amerikai kormánytól, ugyanis az is kérdéses, hogy Soros jogszerűen vonja-e le adóalapjából a „karitatív” „adományait” olyan szervezeteknek, amelyek politikai célokat követnek, márpedig tudomásom szerint az ilyenfajta NGO-knak adott juttatások nem vonhatóak le az adóalapból. Ennek tisztázása érdekében tegnap megkérdeztem washingtoni nagykövetségünket, amely – szintén már tegnap – segítségét ígérte./

 

Megosztás: