A facebook blokkolta a Russia Todayt Trump beiktatása végéig: „Ez háború” – Megtorlás lesz

RFE/RL

Az orosz hatóságok arra figyelmeztettek, hogy visszavághatnak az amerikai média- és közösségi hálózatoknak, ha az orosz államilag támogatott RT-nek korlátozzák hozzáférését a közösségi hálózatokhoz.

A figyelmeztetés tegnap a Roszkomnadzortól, az orosz állami távközlési felügyelettől érkezett, miután az RT közölte, a facebook blokkolta az RT-t, hogy kitegyen tartalmát oldalára holnapig, Donald Trump beiktatása másnapjáig. (Azaz azért, hogy így az RT ne tudja közvetíteni Trump beiktatási ünnepségét, jegyzi meg a hírt kommentálva például az Independent: http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/facebook-block-russia-today-rt-state-broadcaster-stream-donald-trump-presdiential-inauguration-a7535206.html).

A facebook tegnap közölte, hogy az RT hozzáférését helyreállították és azt közölték, hogy „megvizsgálják, mi volt az ideiglenes blokkolás mögött”, közölte az RFE/RL-lel (az USA államilag támogatott, prágai működésű Szabad Európa/Szabadság Rádió adója) a facebook.

A blokkolás – a facebook szerint – 20 órán át tartott.

Az RT főszerkesztőnője, Margarita Szimonjan twitterüzenetében ezt küldte szét: „Ez háború”.

/Megjegyzés: kedves olvasók, Önök ezt hány helyen hallották ma és hány helyen hallják majd azt, ha netán az orosz kormány kiutasítja Oroszországból például az Amerika Hangja vagy az RFE/RL moszkvai tudósítóit? Ennyit a nyugati „sajtószabadságról” és arról, hogy közszolgálatunk külpolitikai adásai kinek a szolgája./

Megosztás: