Hszi Csin-ping kínai elnök: Olimpiát rendezni csodálatos – Peking rendezi a 2022-es téli olimpiát

XINHUA

A svájci Lausanne-ban Hszi Csin-ping kínai elnök tegnap meglátogatta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot. Annak vezetője, Thomas Bach elragadtatással beszélt a kínai vezető látogatásáról.

Hszi elnök azt ígérte, a 2022-es pekingi téli olimpiai tájékok rendkívüliek lesznek.

Peking a világ első olyan városa, amely nyári és téli olimpiát is rendezett.

Hszi kijelentette, a sport jobbá teheti az oktatást, javítja az emberek egészségét és jólétét és növelheti az élettartamot. Az olimpia pedig lelkesítően hat a sportolásra.

Hozzátette, a 2022-es téli olimpiai játékok nem csak Kína és az új Selyemút mentén elhelyezkedő országok gazdasági növekedését növeli majd, de erősíti a térség békéjét és stabilitását. Egyben az északi Hebei tartomány gazdasági, szociális és infrastrukturális fejlődéséhez is hozzájárul.

A kínai elnök megígérte, hogy a pekingi téli olimpiai játékok „zöld, inkluzív, nyitott és tiszta” módon lesz megrendezve.

 

Ezzel szemben nálunk egy SZDSZ atmoszférájú társaság… és most következzen a Klubrádió jelentése:

Csütörtök reggel kezdte meg az aláírásgyűjtést a budapesti olimpia megakadályozásához szükséges népszavazás kiírásához a Momentum Mozgalom. Összesen 30 napjuk van rá, hogy 138 ezer budapesti lakos aláírását összegyűjtsék.

A Blaha Lujza téren és a Móricz Zsigmond körtéren reggeltől estig várják az aláírókat, délután 4-től pedig további 23 helyszínen lesznek jelen – mondta a Klubrádió reggeli műsorában a szervezet vezetőségi tagja.

Fekete-Győr András szerint 600 aktivistájuk van, és több mint 6 millió forintot gyűjtöttek össze a február végééig tartó akcióhoz. Hozzátette: jó esélyeket látnak a kellő támogatás megszerzésére, sőt annál többet, 170-180 ezer aláírást szeretnének összegyűjteni a népszavazás kiírásához.

 

 

Megosztás: