„Trump tűz alatt, mert a nácikat emlegette az amerikai hírszerzés bírálatkor” (NYT)

 

címmel a vezető amerikai lap kiemelt helyen, rendkívül élesen bírálja a megválasztott elnököt, amiért a náci párhuzamot használta, amiért az amerikai hírszerzés nem tényeken alapuló információt terjesztett kompromittálására.

/Megjegyzés: mint már a hazai fősodratú médiában is jelentették, a Trump lejáratására terjesztett információ brit hírszerzői forrása már el is menekült Nagy-Britanniából./

„Most Turmpot zsidó csoportok vették tűz alá, mert, mint mondják, a párhuzam hibás, sértő és megalázza a holokauszt túlélőket. Követelik, hogy kérjen miatta bocsánatot.”

Szerda reggel (New York-i idő) vihar tört ki, amikor Trump ezt a twitter-üzenetet küldte szét: „A hírszerzési szerveknek soha nem lett volna szabad engedniük, hogy ez a ’szivárogtatott’ anyag nyilvánosságra kerüljön. Egy utolsót lőttek rám. A náci Németországban élünk?”

A cikk így folytatódik: „Nem csak magát hasonlította a náci üldöztetés áldozataihoz, de ténylegesen az amerikai hírszerző szerveket nácinak nevezte”.

A Rágalmazáselleni Liga és a Kölcsönös Tisztelet Anne Frank Központja is elítélte Trumpot a holokauszt „trivializálásáért”.

„Nincs szégyenérzete?” – kérdezte Steven Goldstein, a Központ igazgatója, idézi őt a New York Times.

A Washington Post már visszafogottabban bírálja írásában felhíva a figyelmet arra, hogy nem ő az első vezető, aki náci párhuzamot hangoztatott.

/Megjegyzés: nálunk is megy ez a gyakorlat, és a balliberális sajtó soha nem ítéli el a nekik tetsző figurák ilyenfajta párhuzhamát. A balliberális tematizálást követő Stockholm-szindrómás jobboldali sajtónk sem.

Mint amikor legutóbb például a Kossuth-díjas Kertész Ákos a Christopher Adams szerkesztette Kanadai Magyar Hírlapban az Orbán-kormányt náci rablóbandának nevezte.

A tavaly október végén megjelent Kertész-írás után a  jobboldal egyetlen Kossuth-díjasa nem mert tiltakozni azzal, hogy azonnal vegyék el ettől a hányadéktól a díját.

Bayer Zsolt kitüntetésekor a sok állítólagos kitüntetés-visszaküldés után pedig Áder János elnök hivatala arra a kérdésre sem mert válaszolni, hogy valójában hány lovagkereszt érkezett meg azokból, amelyek tulajdonosai nyilvánosan állították a visszaküldés tényét: http://lovasistvan.hu/2016/08/29/ader-janos-valaszolt-nem-kivanja-megmondani-hanyan-kuldtek-vissza-tenyleg-kituntetesuket/

és itt:

http://lovasistvan.hu/2016/08/27/ader-janos-tart-a-lovagkereszt-visszakuldoitol/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megosztás: