Mennyibe kerül egy gyerek felnevelése az USA-ban és nálunk?

FOX NEWS

Egy gyermek felnevelésének költsége az USA-ban az amerikai mezőgazdasági minisztérium adatai szerint 2015-ös dollárértéken számolva mintegy 12 400 és 14 000 dollár között van, jelentette tegnap a Fox News televízió.

Teljesen véletlenül szintén tegnap jelentkezett ugyanezen témájú cikkének beharangozásával  a HVG és így hirdeti a ma az újságoshoz kerülő példányában olvasható számításait, ami egyben a címlapsztori:

http://hvg.hu/gazdasag/20170111_Draga_gyermekem_Ennyibe_kerul_a_gyerekneveles_Magyarorszagon

Ha a gyerekneveléssel töltött időt és „szolgáltatásokat” is beleszámoljuk, akkor brutális összegek jönnek ki: egy testvérpár könnyen belekerülhet akár 40-40 millió forintba is. Az egyke gyerekre 18 éves koráig akár 70 millió forintot is áldozhatnak a családok, a háromgyermekeseknél viszont 38 millió forint körül lehet egy-egy gyerek felnevelésének költsége.

A HVG mintha túlszámolta volna magát, ugyanis ha a 70 millió forintot elosztjuk 18-cal, az egy évre jutó kiadás nálunk gyermekenként 3,8 millió forint, vagyis majdnem annyi, mint egy amerikai gyereké.

Kedves olvasók, feltétlenül vegyék meg a HVG-t, hogy így is elősegítsék a szerkesztőknek gyermekei amerikai méretű fenntartási költségeihez való hozzájárulásukat.

 

Megosztás: