(Ilyen „nincs”): Hszi Csin-ping kínai elnök lesz Davosban a globális játékos

WALL STREET JOURNAL

/Figyelmezetés a hazai bal-/neoliberális  újságíró- és közgazdászcsürhének: legalább egy marék nyugtatót vegyenek be, mert a Wall Street Journal kommunista Kína elnökét dicséri az amerikai elnökkel szemben/

A globális amerikai lap azzal a hírrel kezdi cikkét, hogy a kínai kormány jelezte, a jövő héten a davosi Világgazdasági Fórumra látogató Hszi Csin-ping kínai elnök a multilateralizmust fogja támogatni.

Az elnök hangsúlyozni fogja azt, hogy a kínai elnök ott elhangzó beszédében támogatni fogja a globális együttműködést és a szabadkereskedelmet, éppen úgy, mint másnap, az Egyesült Nemzetek Szervezetének genfi központjában elmondott beszédében.

Hszi Csin-ping lesz az első kínai államfő, aki a davosi fórumon részt vesz.

Mivel Trump addig még nem foglalja el elnöki székét, Davosba se várják, de csapatával a kínai elnök konzultálni fog a Dél-Kínai-tengeren növekvő feszültség csökkentése érdekében.

Huang Jing, a szingapúr Nemzeti Egyetem professzora azt mondta a Wall Street Journal-nak, ironikus, hogy miközben az USA  teremtette meg a mai globális rendet, most Kína védi.

Megosztás: