A német közszolgálat kikészült Wagenknecht (Die Linke) miatt: szintén Merkelt hibáztatta a berlini mészárlásért

DEUTSCHE WELLE

(Háttér: Sahra Wagenknecht, a német Baloldal pártjának vezetője a Bundestagban tartott beszédeiben példamutató módon bírálta a NATO és Németország Oroszország-ellenes és a terroristákat segítő politikáját is. De legújabb beszédével már kiverte a biztosítékot.)

A közszolgálati adó egy találós kérdéssel kezdi. Idézi Wagenknecht ezen mondatát. „Az ellenőrizetlen határnyítás mellett itt van a csontra spórolt rendőrség, amely sem személyi állományában, sem technikai felszereltségében sem áll azon a szinten, mely a veszélyhelyzetnek megfelel”, majd felteszi a kérdést: vajon e mondat az Alternatíva Németország párttól származik? Majd megadja a választ: nem, hanem Sahra Wagenknecht képviselőtől, a Die Linke frakcióvezetőjétől, aki a Stern magazinnak adott interjújában Merkel kancellárt is hibáztatta a berlini karácsonyi vásáron végbement terrormerényletért, amelynek 12 halálos áldozata volt.

És idézi azt is,  hogy még mit merészelt mondani Wagenknecht, aki Merkel „fatális” külpolitikáját támadta így: „Az USA-nak és szövetségeseinek  Merkel által támogatott olajháborúja, amelynek az Iszlám Állam keletkezését és erejét köszönheti”.

Megosztás: