Fejre állította Schäuble német pénzügyminisztert a portugál gazdasági siker

RUSSIA TODAY

„Vélhetően Dr. Wolfgnag Schäuble német szövetségi pénzügyminiszter már nem érti a világot”, kezdi beszámolóját az orosz globális tévé német nyelvű portálja,  ugyanis Portugália volt az a bajban lévő ország, amely például a továbbra is a gazdaságilag reménytelen helyzetben lévő Görögországgal vagy Spanyolország ellentétben egyáltalában nem követte a megszorítás politikáját. Ennek ellenére egyre nagyobb sikereket tud felmutatni.

2016 harmadik negyedévében 2,5 %-os államháztartási hiány mellett az egész euroövezetben a portugál  gazdaság növekedett a leggyorsabban. Vagyis Portugália fordulatot tett a sikeres kilábalás irányába. A neoliberális IMF dogmákkal, a trojkával és Schäubléval szembe menetelve.

Csökken a munkanélküliség, a turizmus virágzik, amit segít a szállodai- és vendéglátó ipar számára biztosított adócsökkentés.

Nőnek az adóbevételek és nőnek a bérek. „Igen, jól olvasták, nőnek a bérek”, teszi hosszú hangsúlyozottan a jelentés.

(Megjegyzés: Magyarország után tehát van még egy „unortodox” gazdasági politikát követő ország. Nyeljél dupla vécékefét Vértes András, Csillag István, Petschnig-Mária Zita, Várhegyi Éva és hasonszőrű társaitok.)

 

Megosztás: