Duterte: Philip Goldberg távozó manilai amerikai nagykövet „buzi kém”, aki kormányát meg akarta dönteni

ZERO HEDGE
 

Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök éppen akkor, amikor az amerikai kormány minden bizonyíték nélkül vádolja az orosz kormányt azzal, amit a CIA évtizedek óta tesz, azaz azzal, hogy beavatkozik más országok belügyeibe, ott kormányváltások előkészítésén ügyködve, kijelentette, hogy az amerikai nagykövetek legtöbbje a CIA-val együtt avatkozik be szuverén országok ügyeibe.

Az apropó: a Manila Times nevű Fülöp-szigeteki napilap azt jelentette, hogy a most távozott amerikai nagykövet, Philip Goldberg (róla és az új amerikai nagykövetről, Sung Kimről lásd a dec. 29-i ismertetést itt: http://lovasistvan.hu/2016/12/29/3092/) tervet készített a megválasztott és hivatalát június 30-án elfoglalt Duterte elnök megdöntésére.

Goldberg különféle stratégiákat dolgozott ki arra, miként lehet Dutertét megdönteni másfél év alatt. „Ez magában foglalta az ellenzék támogatását és a média, a katonaság, a szomszédos országok és vezető tisztségviselők kooptálását, hogy forduljanak Duterte ellen és szigeteljék el gazdaságilag.”

Duterte korábban, olvasható a Zerohedge-en a Manila Times  információját ismertetve, már elküldte Goldberget a Fülöp-szigetekinél is jóval melegebb éghajlatra, majd most csütörtökön három Fülöp-szigeteki tévében is „Washington buzi szupersztárjának” nevezte, akinek múltja arról ismert, hogy aláássa a kormányokat.

Goldberget Bolíviából 2008-ban hajították ki, amikor Evo Morales elnök ellen szőtt terveket.

Majd azt mondta, hogy „az amerikai nagykövetek erőssége más kormányok aláásása”.

Az amerikai külügyminisztérium tagadta, hogy lenne terv Duterte megdöntésére.

A Zerohedge kineveti a tagadmányt. Hogyne lenne, írja, amikor 1946 és 2000 között az USA „csak 81 alkalommal avatkozott be külföldi választásokba, amelyek közül a 65 % fedett akció volt.” (Ezt egyébként a Los Angeles Times írta december 21-i cikkében, amely – hallod, Tálas Péter, neokon lábtörlő? – itt olvasható: http://www.latimes.com/nation/la-na-us-intervention-foreign-elections-20161213-story.html)

 

 

 

Megosztás: