Duterte Fülöp-szigeteki elnök újévi üzenete (kéretik Merkelével összehasonlítani: eggyel lejjebb az idővonalon)

XINHUA

 

Plusz visszavágott az  őt ostorozó Vatikánnak

 

Rodrigo Duterte mai újévi üzenetében arra sürgette honfitársait, hogy támogassák a kábítószerek és korrupció elleni harcát azért,  hogy a több mint százmilliós szigetcsoport népe békében élhessen.

A Hszinhua kínai hírügynökség szó szerint idézi: „Mindenkit felkérek arra, hogy legyen kormányunk társa a törvénytelen drogok, a bűnözés és korrupció elleni harcban és hogy érjünk el békét és fejlődést hazánkban. Dolgozzunk együtt azért, hogy megélénkítsük az üzleti környezetet: több befektetést vonzunk és hogy a külföldön való munka a Fülöp-szigetek népének csak opció, ne pedig szükségesség legyen.”

A hírügynökség megjegyzése: Duterte június végi hivatalba lépése óta hatezer kábszerest öltek meg a Fülöp-szigeteken

 

RUSSIA TODAY

Duterte Fülöp-szigeteki elnök bírálta a Vatikánt, amiért az nekitámadt az emberi jogok megsértése miatt. Kijelentette: a katolikus egyház semmit nem tett a kábítószerfüggők érdekében azon kívül, hogy pénzt gyűjt.

A túlnyomórészt katolikus ország népét arra bíztatta, ne higgyenek a pokolban. „Félelmet ébresztenek bennetek, hogy a pokolra juttok, ha bűnöztök. De csak akkor fogjátok tudni, hogy létezik-e pokol, ha meghaltok.”

 

Megosztás: