Meddig tűrik? Sajtókérdések a miniszterelnöki hivatalhoz Orbán hivatalos „cigányellenes politikája” kapcsán (France Inter)

(A France Inter riportjához mellékelt fotó)

Tisztelt Sajtóosztály!

Tegnap a francia France Inter közszolgálati adó a világ két helyére invitált bennünket, ahol szörnyű sorban élnek az emberek. Az első Kerepes, a második Uganda óriási menekülttábora.

Az adó budapesti tudósítója, a balliberális Libération francia napilapnak is hazánkról folyamatosan hazugságokat feltálaló újságírónője, Florence La Bruyere elmondta, hogy az ember nem is gondolná, míg néhány évvel ezelőtt nálunk a szélsőjobboldali gárdisták terrorizálták azokat a falvakat, ahol többségükben romák laknak, ma ugyanezt teszi a jobboldali Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos cigánypolitikájával. (https://www.franceinter.fr/emissions/la-face-b-de-l-actualite-internationale/la-face-b-de-l-actualite-internationale-29-decembre-2016)

Miután ez már a több ezredik ilyen eset az elmúlt években, kérem, válaszoljanak a következő kérdésekre:

  1. Miért nem indítanak jogi eljárást követségeink az illető országokban a Magyarországot befeketítő hazug hírek terjesztése nyomán?
  2. Önök adtak-e valamilyen útmutatást a magyar közszolgálatnak, hogy az rendre nem mutatja be a magyar nyilvánosságnak azokat az eseményeket, meghozott jogszabályokat, stb., amelyek súlyosan sértik a „demokratikus alapértékeket” a nyugati országokban? (Kérésükre, hogy miről nem számoltak be közszolgálati adóink e téren például az elmúlt napokban, számos példára mutató linket juttatok el Önöknek.)
  3. Ha nem adtak ilyen útmutatást, akkor ebből az a következtetés vonható le, hogy Önök elégedettek a közszolgálati adók hírszolgálati teljesítményével?

 

Válaszukat előre is köszönöm:

Lovas István

(Magyar Hírlap, Echo TV)

(Megjegyzés: e kérdést honlapomon (lovasistvan.hu), valamint fb-oldalamon  nyilvánossá tettem és ott közlöm válaszukat is.)

Megosztás: