A CIA-főnök végre és most először beismerte: támogatták az iszlamista terroristákat

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

A független német portál – amelyet letiltottak a facebookról – beszámol  arról, hogy John Brennan, a CIA igazgatója most először ismerte el az amerikai NPR rádiónak adott interjújában, hogy az USA-nak felelőssége van a szíriai háborúért és abban a CIA közvetlenül részt vett. Kritikusan hozzátette: „megvan a saját felelősségünk a szörnyű szíriai háborús vérontásért”. Elmondta, a Szíriában harcoló nemzetközi és iszlamista zsoldosokat vagy a Nyugat (Perzsa-) öbölbeli szövetségesei, vagy maguk a nyugati titkosszolgálatok közvetlenül támogatták.

A német hírportál idézi azt az interjút is, amelyet a német Baloldal (Die Linke) elnöke, Sahra Wagenknecht adott a DPA német hírügynökségnek arról,  hogy Németország és az USA erősítette a terrorista Iszlám Államot.

Wagenknecht kijelentette, a német szövetségi kormány felelős a terrorcsoportok megerősítéséért és „beszélnünk kell arról, hogy egyáltalában miért sokasodnak meg az iszlamista terrortámadások Németországban, Európában és a Közel-Keleten.

Feltette ezt a kérdést is: „Milyen felelősséget viselnek a nyugati, elsősorban az amerikai, de a német külpolitika is az Iszlám Állam és más terrorbandák megerősítéséért?” Hozzátette, 15 éve folyik a „terror elleni háború”, miközben az iszlám terrorizmus nem enyhült, hanem erősödött.

Megosztás: