A Vatikán megerősítette Merkel liberális migránspolitikáját

(A képen Ferenc pápa és Pietro Parolin)

KATHPRESS

Az osztrák katolikus hírügynökség Rómából jelenti, hogy Pietro Parolin, a bíborosi testület államtitkára Angela Merkel német kancellárt megerősítette menekültpolitikája irányvonalában. Parolin a Corriere della Sera lapnak nyilatkozott erről.

Merkel „azon populista támadások miatt nyomás alatt áll, amelyek szívesen akadályoznák meg, hogy akár egyetlen menekültet is befogadjon”, mondta Parolin.

Jövő évi jóslat: Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát januárban ismét megáldja Lengyel Lászlót és bal/neoliberális barátait ahelyett, hogy a katolikus egyház legalább egyszer megemlékezne csodálatos mártír papjáról, a 2000. december 31-én elhunyt regnumista Thiry Istvánról, aki két alkalommal is nem csak hosszú éveket ült a börtönben, mert oktatta az ifjúságot és „rendszerellenes regényt írt”, de meg is kínozták és a Kádár-rendszernek behódoló egyházi vezetés szabadulása után se hagyta prédikálni. Beleértve az 1990 utáni első éveket.

Halála előtt néhány nappal azt mondta, akkor távozna boldogan a másvilágra, ha tudná, felépítik  a Regnum Mariánum rendnek a Rákosi rezsimben lerombolt Dózsa György úti (oly gyönyörű) templomát. Amit akkor fognak felépíteni, amikor Makovecz Imrének az Apor Vilmos térre tervezett temploma vagy bármilyen épülete megépülhet a fővárosban. Soha.

Hála Erdő Péternek és olyan elődjeinek, mint Paskai és Lékai.

Megosztás: