Holnaptól kezdve itt „Terrorszemle” névvel jelentkezik a napi „Nemzetközi sajtószemle”

pressdestruction

Az ok és előzmények: mint itt a ma reggeli szemlében olvasható „A harmadik felek által kifejtett EU-ellenes propaganda elleni fellépést szolgáló uniós stratégiai kommunikáció” nevet kapott jelentésről szavaz az Európai Parlament , amely az orosz hírszolgáltatókat (mint a Russia Today, Sputnik, stb.) a terrorista Iszlám Állammal hozta közös nevezőre, mint amelyek ellen az EU-nak harcolnia kell.

A szavazás délben megtörtént. Az Európai Parlament (EP) történelmében leggyalázatosabb, a szólás- és sajtószabadság ellen hozott határozatát 304 szavazattal 179 ellenében 208 tartózkodással hagyták jóvá.

Mint a kommunista rendszer által zavart Szabad Európa Rádió – amelynek hallgatása a Rákosi-rendszer idején börtönbüntetéssel is járt – volt munkatársa, elfogadhatatlannak tartom az információ szabad áramlása akadályozásának kísérletét, főként egy magát demokratikus és szabadnak nevező, folyamatosan az „értékeire” hivatkozó Európai Unióban.

Az orosz hírforrások elleni háborút követelő jelentésre olyan álszent, Magyarország „demokráciadeficitje” miatt folyamatosan vádló  gazemberek is szavaztak, mint  Guy Verhofstadt, az EP liberális frakciójának vezére, vagy helyettese, Sophie in ’t Veld.

A külföldi sajtó folyamatos és intenzív olvasása alapján jelenthetem ki, hogy az orosz hírforrások lényegesen hitelesebbek, mint a nyugati sajtó kolosszális hazugságokat hordozó cikkei, melyek Magyarországot zsarnoki diktatúrának, a magyar népet pedig intoleráns rasszista, stb. hordaléknak festi le.

Putyin orosz elnök ma az Európai Parlamentben az „orosz dezinformációs kampány és propaganda elleni fellépés szükségességéről hozott határozatot” a demokráciáról alkotott elképzelés leépülése megnyilvánulásaként értékelte.

Az Európai Parlament határozata elleni dacból és gúnyból, és azért, mert az itt közölt, naponta már tízezrek által olvasott rovat a jövőben ha lehet, még az eddiginél is több hírt fog közölni orosz forrásokból, annak neve Nemzetközi sajtószemle helyett holnaptól „Terrorszemle” néven jelenik meg.

 

Megosztás: