Az FBI tegnap váratlanul bekeményített a Clinton-vizsgálatban

fbiclinton

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

Az FBI kedden Hillary Clinton ellen váratlanul még keményebbé tette az eljárást”  és egyben archívumában elérhetővé tette a Bill Clinton elleni nyomozási aktákat, írja a független német gazdasági-politikai portál az ügyről készült igen részletes tudósításában.

 

FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG

Az FBI-Clinton témáról író vezető német lap azt emeli ki, hogy Bill Clinton hivatalának egyik legutolsó aktusa az volt, hogy egy adómenekültet – aki korábban Clintonéknak adományozott – kegyelemben részesített. „Az FBI jelentése a demokratapártiak körében érthetetlenséget okozott”, áll a cikk elején.

 

INFOWARS

Bev Harris amerikai választási csalás szakértő felfedezte, hogy az amerikai választási gépezet automatikus csalási mechanizmust rejteget azóta, hogy átálltak a szavazatok egészként való számolásáról törtként történő számlálására. Ezt így érzékeltette: „Ha egy szavazat egy dollár, akkor centek is vannak vele. De azok láthatatlanok.” A törtszámlálás, nyilatkozta a portálnak kollégája, Benny Smith, úgy működik, hogy a tizedeseket egész szavazatokhoz csapják, ami „igen nagy méretű csalást tesz lehetővé”.

 

REDSTATE WATCHER

A New York Times is hozta a fotót, ahogyan Clintonné nagy örömmel érkezik a floridai Pompano Beach amfiteátrumhoz, ahol korai szavazás folyt. Percekkel később azonban Clintonné „elpárolgott a helyszínről, amikor meglátta azt a tömeg embert, akik Trumpot éltető táblákkal vonultak fel, amelyeken ez volt olvasható: „Csukjátok le!” (Lock Her Up – a „her” nőnemű névmás).

 

DIE PRESSE

A szakemberhiány Kelet-Európa gazdaságát térdre kényszeríti címmel a vezető osztrák lap így összegzi cikkét: „Magyarországon valamennyi vállalkozás több mint fele nincs abban a helyzetben, hogy betöltse a szabadon álló munkahelyeit. Romániában és Bulgáriában a helyzet még drámaibb.” A ManpowerGroup éves jelentésének kiadása alkalmából íródott cikk így indul: „Magyarországon a szakember hiány még soha nem látott szintet ért el” annak okán, hogy az emberek a nyugati országokban keresnek munkát. A helyzet Magyarországon olyannyira rosszá vált, hogy az az ország vállalatainak versenyképességét is veszélyezteti.

*             *             *

Ariel Muzicant ausztriai üzletember, Van der Bellen elnöki kampányának nagy finanszírozója, az ausztriai izraelita vallási közösség elnöke bírálta az Osztrák Néppártot, amiért visszafogott az elnökválasztási kampányban. Elmondta, nagyon nem akar majd a december 4-i választások után (ha azon Norbert Hofer szabadságpárti jelölt győz) azzal védekezni a várhatóan Ausztriát érő hatalmas  nemzetközi támadások össztüzében, hogy „Ausztria nem náciország”. „Ennek igen nagy a veszélye”, nyilatkozta. /The New York Times, 2016. december 6: „Hofer győzelmével Ausztriára a múlt sötét árnya vetül”./

 

LIBÉRATION

„Valami rothad az Európai Bizottságban”, írja a francia lapban Jean Quatremer, a fajsúlyos francia újságíró arról, hogy az Európai Bizottság nem lépett fel Günther Oettinger német uniós biztos ellen, aki a kínaiakat „ferdeszeműeknek” nevezte. Hozzátette, Jean-Claude Junckernek nincs szándéka küzdeni az ügyről szintén hallgató német kancellárral szemben még annak az árán sem, hogy az EU imázsa szenved csorbát.

 

POLITICO

A portál reggeli szerkesztőségi kör-emailja felhívja a figyelmet arra az érdekességre, hogy az Oettinger-botrányon – így a biztos rasszista kijelentésén – a német média egy-két kivétellel túltette magát, azaz hallgatott az ügyről (netán azért, mert ferdeszeműeket és nem horgas orrúakat mondott).

 

EURACTIV

Az elmúlt hetekben meglepően élesen az Európai Bizottság ellen forduló brüsszeli szakportál most arról számol be, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke aznap, október 28-án értesült arról, hogy helyettese,  Kristalina Georgieva a Világbanknál fog dolgozni, amikor bejelentette, hogy lemond bizottsági állásáról (melyre Oettinger pályázik). A bolgár nő január 2-án kezdene dolgozni új munkahelyén. Az EurActiv több alkalommal is megkérdezte az EB szóvivőit, vajon a biztosok magatartási szabályzata lehetőséget ad-e a hivatalukban dolgozó biztosoknak munkahely vadászatra, de nem kapott választ. Az is tisztázatlan, hogy Georgieva folytathatja-e mostani munkáját, ugyanis a Bizottság jelentős összegekkel támogatja a Világbankot.

 

MONTREAL GAZETTE

A kanadai lap vezércikkben ítélte el azt, hogy egy montreáli tudósító utáni kémkedés és zaklatása a sajtószabadságot veszélyezteti. Patrick Lagacé, a La Presse újságírójának rendőri zaklatása azután indult, hogy tényfeltáró munkát végzett arról, mi történi a bíróságon belül az ottani biztonsági őrök ügyében. Még számítógépét is elkobozták. /Munkára fel, német sajtó! Mi lenne, ha mindez Budapesten történne?/

 

THE WALL STREET JOURNAL

Görögország kihívást intézett európai szövetségesei és Washington ellen azzal, hogy blokkolta az EU szankcióit egy olyan iráni bankkal szemben, amelyet az Egyesült Államok azzal „vádol”, hogy a terrorizmust finanszírozza. Athénnek a lépése az első eset, hogy egy európai ország beletúrt a szankciók rendszerébe, amelyet fenntartottak a Teheránnal tavaly júliusban megkötött atomegyezményt követően. A Ciprasz-kormány ezzel „rehabilitálni” kívánja a Saderat bankot, amely részben állami tulajdonban van és Irán legnagyobb bankhálózatát működteti. Csakhogy – fenyegeti meg a neokon lap Görögországot – „ez potenciálisan kockázatot jelent Görögországnak, ahová Barack Obama amerikai elnök e hónapban látogat el. Jacob Lew amerikai pénzügyminiszter tavaly figyelmeztetett minden olyan vállalatot, amely a Bank Saderattal üzletel, hogy az az amerikai pénzügyi rendszerhez való hozzáférését kockáztatja”.

*             *             *

Újabb ok az idegeskedésre az Egyesült Államoknak: Najib Razak malajziai miniszterelnök e héten Kínába utazik és Pekingnek ismét alkalmat ad arra, hogy gyengítse Washington befolyását Ázsiában.  A két ország számos egyezményt ír alá, beleértve egy 13 milliárd dollár értékű, a kínaiak által finanszírozott vasútvonalat, amely Kuala Lumpurt, a malájok fővárosát köti össze az ország észak-keleti partjával. Malajzia négy parti őrhajót is vásárolni akar Kínától.

 

THE GUARDIAN

Miért kell az MI5-nak akkora feneket keríteni az Oroszország ügynek? címmel a brit lap egyszerűen nevetségesnek tartja, ahogyan felfújják az „Oroszország veszélyt”  az Egyesült Királyságban. A cikk ismerteti, mennyire gyenge Oroszország a nyugati hatalmakhoz képest.

 

PRESS TV

A pakisztáni rendőrség /az Amerika- és korrupcióellenes, krikett-ikon) Imran Khan ellenzéki vezető – a Pakisztáni Igazság Mozgalom (PTI) elnöke – legalább 1500 támogatóját tartóztatta le azelőtt, hogy még a héten a fővárosban, Iszlamadban hatalmas tüntetésre készülnek hívei.

 

RUSSIA TODAY

Egy közvéleménykutatás adatai szerint a megkérdezett oroszoknak nagyjából a fele tart attól, hogy a szíriai válság által elmélyülő feszültségek a Nyugat és Oroszország között a harmadik világháború kirobbanásához vezethetnek.

 

AL-JAZEERA

Az indiai Uttar Prades újságoskioszkjaiban 3 dollárnak megfelelő rúpiánál is olcsóbban vásárolhatók videók, amelyek valódi nemi erőszakjeleneteket mutatnak be – derítette ki a katari tévé. Tudósítójuk több videót megnézett. A nőket brutálisan erőszakolják meg, miközben arcuk is látható. Amikor megkérdezte a helyi rendőrfőnököt, az azzal a kérdéssel felelt, hogy „Nemi erőszakot mutató videó? Mi az?”.

 

JEWISH TELEGRAPHIC AGENCY

Nagyon unja Mel Gibson, hogy még mindig foglalkoznak azon kijelentésével, amely 2006-ben csúszott ki a száján, amikor ittas vezetésért rendőrök vették őrizetbe. Akkor azt mondta, „kibaszott zsidók” és azóta lovagolnak ezen, mondta a 60 éves színész múlt héten a Variety-nek, tudósít róla tegnap a zsidó távirati iroda.

 

 

 

Megosztás: