Újabb óriási rúgás Killaryba (gyilkos Hillaryba) a NYT-tól (!): sehol nincs Putyin-szál

killary

THE NEW YORK TIMES

Donald Trumpot vizsgálva az FBI nem lát nyilvánvaló kapcsolatot Oroszországgal (!) címen  jelenti a vezető amerikai lap azt, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda széleskörű vizsgálatot hajtott végre annak ügyében, hogy az oroszok milyen szerepet töltöttek be az amerikai elnöki kampányban. Minden lehető csatornát ellenőriztek. De semmilyen közvetlen kapcsolatra nem leltek Trump és az orosz kormány között. Clintonné és támogatói dühödten követelték ezt a vizsgálatot. Sőt, az elmúlt napokban James B. Comey-t, az FBI igazgatóját nyilvánosan tetemre hívták, hogy nyilvánosan beszéljen az orosz szálról, amikor bejelentette, hogy egy valószínűleg Clintonnéhez köthető újabb email csomagot fedeztek fel.

 

ALTERNET

A szinte egyetlen Clintonista „független”, „alternatív” hírportál az Egyesült Államokban, amely naponta mintegy öt cikkben áll ki Clintonné mellett és gyalázza Trumpot, most arról ír, hogy amit az FBI csinál Clintonné emailjei kapcsán az szörnyű és persze, hogy azt teszi, amit tesz, mert a Szövetségi Nyomozó Hivatal tagjai tele vannak Trump-drukkerekkel.

 

NEWSBUSTERS

A Media Research Center  amerikai médiaelemző portál górcső alá vette az amerikai média beszámolóit július vége óta, amikor befejeződtek a pártkonvenciók. Ebből kiderül, hogy Donald Trumpról lényegesen kevesebb hír szólt Clintonnénál, de a beszámolók csaknem mindegyike (91 %-a) ellenséges volt Trumppal szemben.

 

PAUL CRAIG ROBERTS

Az amerikai elnökválasztásról írva Paul Craig Roberts, Reagan elnök volt pénzügyi államtitkára azt írja, Hillary Clinton őrült, és ezért az egész világra nézve katasztrófa lenne megválasztása, ugyanis az Oroszország és Kína elleni atomháborúhoz vezetne. Ezt írja: „Sok mindenben nem értek egyet Trumppal, de az amerikai nép egyetért vele. Nekem és a világnak Trump fontossága a béke lehetősége Oroszországgal. Az atomháború minden más problémát félresöpör. Ha Hillaryt ülteti az oligarcha a Fehér Házba – és az „oligarcha” szót Jimmy Carter volt amerikai demokratapárti elnök használta, aki azt mondta, hogy az USA már nem működő demokrácia, hanem azt egy oligarchia uralja – akkor a háború Oroszországgal és Kínával a nyakunkon lesz.” Majd így ír: „Minek ezek a mostani háborúk? Minek az asszonyok és gyerekek végeláthatatlan lemészárlása és menekültek végtelen áradata, akik Európát árasztják el kétségbeesve menekülni próbálva Washington világhegemóniára törő háborúi elől?”


THE ANTIMEDIA

Ugye nem felejtettük el azt, amikor a média az iraki tömegpusztító fegyvereket adta el nekünk? Most ugyanez ismétlődik meg címen a médiát figyelő amerikai portál emlékezteti olvasóit arra, hogy az amerikai fősodratú média tagjai visszhangozták Bush elnök azon hazugságát, hogy Irakot meg kell szállni, mert tömegpusztító fegyverei vannak. Ezzel adták el az Irak elleni háborút az amerikai népnek. Most ugyanezen médiumok adják el a politikai osztálynak az Oroszországgal és Szíriával kapcsolatos hazugságait.

 

EUROBSERVER

A vallón egér, amely üvöltött címen olvasható a fősodratú médiában, sőt szakportálon az első olyan cikk, amely nem ellenséges a francia nyelvű belga tartománnyal csak azért, mert az nem akarta aláírni a CETA-t. A cikk szerzője a San Francisco-i Steven Hill, politikai újságíró, a Kemény üzlet: miként nyomorítja meg az „Uber gazdaság” és az elszökő kapitalizmus az amerikai munkásokat címmel megjelent könyv írója, aki írása elején kiemeli, hatalmas nyomás nehezedett Vallóniára és politikusaira, hogy aláírják az EU-Kanada szabadkereskedelmi megállapodást.

Hill egyáltalában nem ad igazat azoknak, akik azt állítják, a vallón ellenállás viccet csinált az EU-ból a kanadai partnerei és a világ előtt. Egy olyan korszakban, amelyben 20 billió dollárt rejtenek el adóparadicsomokban és fosztják meg egyes országok államkincstárait az őket illető pénztől, egy „szabadkereskedelmi” szerződés könnyen tűnhet egy újabb deregulációnak, amely lehetővé teszi az óriásvállalatoknak, hogy még a korábbinál is nagyobb zsákmányra tegyenek szert, mint eddig. A szerző a vallónokkal egyetértően nehezményezi, hogy a CETA révén a multinacionális cégek „csaknem titkos bíróságokon” pereljék a szuverén kormányokat. Cikke végén Hill azt írja, „a valódi csata arról szól, hogy milyen globalizáció uralkodik majd, és hogy miként tudunk megbirkózni azon centrifugális erőkkel, amelyek a társadalmat eresztékeinél húzzák szét. Vallónia dicséretet érdemel, hogy oda irányította a reflektort, ahová kellett.

 

SPUTNIK

Tirolból látogatott küldöttség Oroszországba, hogy igyekezzen csökkenteni azon károkat, amelyeket az EU Oroszország elleni szankciói okoztak és javítsa az ellentéteket az osztrák tartomány és Moszkva között. Tünther Platter tiroli kormányzó és Jürgen Bodenseer, a tiroli kereskedelmi kamara elnöke vezette azt a küldöttséget, amely Moszkvában és Szentpéterváron járt,  hogy tárgyaljon a kölcsönös gazdasági együttműködés különféle kilátásairól.  Tirol a szankciók következtében az Oroszország érkező turisták kétharmadát veszítette el.

 

GATESTONE INSTITUTE

Az év első felében 142 500 bűncselekményt követtek el németországi migránsok, ismerteti a német szövetségi bűnügyi rendőrség adatait a portál. Ez egyenlő azzal, mintha a migránsok naponta 780 bűntettet követnének el. Ez 40 %-kal több a tavalyinál. Az adatok csak azon bűncselekményeket tartalmazzák, amelyek elkövetőit a rendőrségnek sikerült elfognia. A politikusok és a média mindent megtesz, hogy cenzúrázza a bűncselekmények elkövetőinek azonosítását, ha migránsokról van szó.

 

POLITICO

Az amerikai portál európai kiadásának mai szerkesztőségi kör-emailje arról számol be, hogy dúl a botrány, amiért az Európai Bizottság nem hajlandó elítélni Günther Oettinger német uniós biztosnak a napokban nyilvánosságra hozott hangfelvételét, amelyen a kínaiakat „ferdeszeműeknek” nevezte és gúnyosan kommentálta a melegházasságokat. Oettingernek messze nem ez az első ilyen kijelentései és abból tizenötöt sorol fel egy vonatkozó Politico-cikk (http://politi.co/2e6M8zb)
Oettingernek most veszélybe került az a lehetősége, hogy a távozó Kristalina Georgieva költségvetési biztos posztját átvegye.

 

EURACTIV

Az Európai Bizottság hitelességi válságban Oettinger és Barroso miatt címmel küldte szét mai kör-emailjét a brüsszeli szakportál szerkesztősége, amely azzal kezdődik, hogy ha  hitelességi válságával az EB nem néz szembe, akkor azt kockáztatja, hogy megerősödnek a vele szemben táplált legrosszabb előítéletek, azaz, hogy arrogáns, elitista és a valósághoz nincs köze. Az Európai Bizottság eddig négyszer utasította vissza, hogy Oettinger „rasszista és homofób” kijelentései miatt bocsánatot kérjen. Mindezt még rosszabbá teszi, hogy a bizottság most kiadott jelentésében felmenti José Manuel Barroso volt bizottsági elnököt, amiért lobbimunkát vállalt a Goldman Sachs beruházási banknál. Ez így nem mehet, szögezi le az email.

 

RUSSIA TODAY

Francois Holland francia elnök a Montreuil-Bellay-ben működő korábbi internáló táborban tartott megemlékezésen elismerte országa szerepét sok ezer roma összefogdosásában és koncentrációs táborok tartásában a holokauszt idején. Azt mondta, „Eljött a nap, hogy kik kellett mondani az igazságot”. A táborban több mint kétezer romát tartottak fogva.

 

JUNGE FREIHEIT

Baloldali radikálisok hétfő éjjel Bonntól nem messze fekvő helységben vörös festékkel összemázoltak a Jézus szíve templomban az első és második világháborúban életüket vesztett német katonák emlékművét.

 

 MEDIUM

A médiaelemzéssel és –kritikával foglalkozó portál összegyűjtötte azon tekintélyes amerikai-brit hetilapok címoldalainak fotóit és magyarázatokkal látta el, amelyek az orosz befolyást iszonyatos Putyin-medvékkel és a medvék gyomrából előmászó orosz elnökkel illusztrálták.

 

THE OBSERVER

Számos nyugati médium foglalkozik a bőnyi rendőrgyilkossággal, akár e portál is, amely a többihez hasonlóan azt állítja, a neonáci Győrkös István szovjet ügynök volt és halálos lövéseivel a magyarországi szélsőjobboldal ölt. Mögötte a Kreml húzódott meg. Bumm-bumm! – lőttek Magyarországon a GRU (az egykori szovjet rendszerrel bekrepált katonai hírszerzés) parancsára: „Ha a GRU tisztjei fegyverezték fel és képezték ki Győrkös Istvánt és neonáci bandáját, akkor ezt bizony a magyar közvéleménynek tudnia kell. Biztosak lehetünk abban, hogy Győrkös István nem az egyetlen erőszakos jobboldali volt Nyugaton, aki titkos segítséget kapott Moszkvától. Minden NATO-országnak ki kell derítenie saját radikálisait, akik törvénytelen kapcsolatban állnak az GRU-val és más biztonsági szervekkel”. Írja John Schindler, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség volt biztonsági szakértője.

 

DER SPIEGEL

Már megint Keno Verseck: most A neonácik tombolnak, Orbán hallgat címmel „tudósít” a bőnyi rendőrgyilkosságról. Beszámolójának egyik alcíme: „Orbán pártja szélsőjobbra tolódik”.

 

EINNEWS

Kínában betiltották az Uber app-ot.

PAJHWORK

„Fantasztikus” sikerekről számol be a nyugati hatalmak által megszállt Afganisztán hírügynöksége: idén az év első felében a Pamír hegységet a tavalyinál is több turista látogatta meg. Míg tavaly az év első hat hónapjában 115 turista kereste fel a gyönyörű hegycsúcsokkal büszkélkedő vidéket, idén már 120.

 

 

 

Megosztás: