MTI: azonnal helyesbítsenek Putyin ügyében!

putin-valdai-speech-president-si

Gazsó L. Ferenc
MTI vezérigazgatója

Tárgy: Azonnal adjanak ki helyesbítést és fejezzék be a nemzeti érdekekkel ellentétes hazudozásaikat! Putyin nem volt a KGB vezetője

Tegnap este mind a Magyar Idők, mind a Magyar Nemzet tegnap este portálján azonos szöveggel jelentetett meg egy MTI-hírt.

A hír a KGB izraeli ügynökhálózatáról szóló archívumról szól. Az MTI tudósítás végén ez olvasható mindkét lap honlapján, szóról szóra azonos módon, az MTI-re hivatkozva:

„A Mitrohin-aktákból az is kiderült, hogy ő különösen fontos lehetett, mert a KGB egyik akkori vezetője, Vlagyimir Putyin megpróbálta fogolycserével értékes lebukott izraeliekre váltani, de Putyinnak ez az erőfeszítése nem járt sikerrel.”

Az orosz elnök soha nem volt a KGB vezetője, hanem 1985-től 1995-ig – e hírszerzésen belüli karrierje csúcspontján – az NDK-beli Drezdában külföldiek és konzulátusi alkalmazottak munkáját figyelte.

Tudósítóik közül nem egy – ellentétben például a minden dicséretet megérdemlő, kiváló munkát végző Pogár Demeter moszkvai tudósítójukkal – rendszeresen küld manipulált  jelentéseket.

Ilyen, szándékosan hazug  tényt hordozó tudósításokat már nem lenne szabad kiadniuk a kezükből, ugyanis e konkrét eset csak arra alkalmas, hogy az amerikai-orosz viszony mérgezésére mindent megtevő, világháborús feszültségeket keltő amerikai igyekezet érdekében előkészítsék a legdurvább katonai beavatkozásokat is „megértéssel” fogadó közvéleményt.

Az ilyen, önöknél gyakran előforduló sunyi és átlátszó szándékú hangulatmérgezés erősen árt a szerencsére egészséges magyar-orosz kétoldalú kapcsolatoknak (is).

Önöknek nem kellene még egy lapáttal rátenniük arra az iszonyatos nyomásra, amelyet e kapcsolatok elrontására fejtenek ki Washingtonból és Brüsszelből a magyar kormányra, mert az a magyar nemzeti érdekekkel ellentétes. A béke alapvető nemzeti érdek, míg az MTI-s kútmérgezés annak ellenkezője.

 

 

Megosztás: