Levél Pintér Sándornak: ki ölte meg Kennedyt?

tomkennedy

Pintér Sándor
Belügyminiszter

Tisztelt Belügyminiszter Úr!

A Demokrata című hetilap 2008. IV. 25-i számában ez a néhány soros  levelem jelent meg Bencze József  rendőr altábornagy,  akkori országos rendőrfőkapitánynak címezve:

 

Tisztelt Rendőrfőkapitány Úr!

Ki ölte meg (kik ölték meg) Balla Irma fideszes önkormányzati képviselőt tavaly április 7-én?

És ki gázolta el Tom Kennedyt, a  Fideszhez közelálló Duna Nova Press internetes hírportál főszerkesztőjét a Dunakanyarnál 2005. december 5-én?

*             *             *

Az első kérdésre a válasz kiderült.

A második esetben azt sem tudjuk, hogy az MSZP-SZDSZ koalíció rendőrsége milyen igyekezettel nyomozott.

Tom Kennedy újságírót 2005. december 7-én Drégelypalánknál érte a halál.

A gázoló máig nincs meg.

Az „ötvenhatos”, Kanadából hazatért Kennedy halála előtt a fent olvasható levelemben említett  angol-német nyelvű jobboldali ellenzéki portált működtetett. Amely halálával megszűnt.

Tomnak fogadott hazájában, Kanadában 1977-ben elsőként neki nyújtották át a Grand Prix du Journalisme du Canada-díjat. Itthon halál várt rá az MSZP uralma idején, melynek jogi elődje elől menekült 1956-ban.

Tom Kennedyt aznap délután 6 óra előtt gázolta el egy – mint a boncolás megállapította – teherautó. Tom a 2-es főúton állt a drégelypalánki kereszteződésben, a baloldalon, tehát ott, ahol a magyar-szlovák határon lévő parassapusztai átkelőhely felé hajtanak a kocsik és kamionok. Elfelejtett ugyanis a buszról leszállni. Az érte jövő  feleségét várta, aki Trabantjába pakolva két kisgyermekét elindult, hogy Tomot felvegye. Tom helyett azonban csak elütött holttestére találtak. A rendőrség nyomozott.

Nyomozott?

  1. január 30-i dátummal kiállított határozatával úgy döntött, hogy felfüggeszti a nyomozást. Ezt magyarra úgy is fordíthatjuk, hogy tovább nem nyomoz.

A feleség a felfüggesztés elleni panaszával az ügyészséghez fordult. Panasza végén megemlítette, hogy mivel elhunyt férje kettős állampolgár – kanadai és magyar -, ezért a határozat elleni panaszról értesíti a kanadai nagykövetséget.  A világért sem akarnám azt állítani, hogy e mondat nagyobb súlyt adott az egyedül maradt feleség és anya panaszának, de tény, hogy helyt adtak neki. A panaszban egyébként egy olyan mondat is olvasható, amely szerint a nyomozást felfüggesztő határozat valótlanul idézi a panaszost, amely szerint ő, a Tomért vezető feleség nem figyelte a szembe jövő járműveket. Márpedig ennek az ellenkezője volt az igaz és a teherautókról leírást is adott.

 

A kérdés önként felmerül: cserbenhagyásos gázolás ügyében mennyi ideig nyomoztak volna a Gyurcsány-rezsim rendőrei, ha az áldozat például Vásárhelyi Mária, Demszky Gábor, Kőszeg Ferenc vagy Haraszti Miklós lett volna? Csak másfél hónapot?

Kérem, haladék nélkül adjon utasítást egyrészt arra, hogy miért nem nyomozott alaposabban a most az Ön irányítása alatt álló rendőrség, másrészt pedig arra, hogy igyekezzenek megtalálni a tettest.

Tom egyébként az első Fidesz-kormány idején médiaügyekben a miniszterelnöki hivatal nemzeti tájékoztatási irodájának munkatársa volt.

Ne haragudjon e szemtelennek hangzó mondatért, de jól sejti: valóban azért írtam ide, hogy így talán nagyobb nyomatékot adok kérésemnek, hiszen eddig senkinek önmagától nem jutott eszébe az ügy kivizsgálása, noha az orrfacsaróan bűzlik a nem akarástól és a politikai machinációtól.

2016-10-12

 

 

 

 

 

 

Megosztás: