Az EU-török migránsmegállapodás atyja: összeomlóban a megállapodás a görög helyzet miatt

lesbos

DIE WELT

Az Európai Unió és Törökország között kötött migrációs megállapodás „atyja”, Gerald Knaus a megállapodás összeomlásától óvott, ha a maihoz hasonló módon reagál Brüsszel a Törökországból  Görögországba áramlott migránsok ügyében.   „Ha az ember hinni akar” Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációs biztos szavainak, akkor minden nagyon jól megy az Égei-tenger térségében, mondta interjújában a migrációkutató Knaus a német lap ma reggeli számában. De ez messze nincs így, mondta. Augusztusban már háromszor annyi migráns érkezett Törökországból Görögországba , mint korábban. Az EU-török megállapodás megkötése óta 15 ezer migráns érkezett az Égei-tengeren át a görög szigetekre, de közülük csak 580-at vittek vissza Törökországba.

 

OPINIONE PUBBLICA

Magyarország: szavazás, melytől rettegnek az EU bürokratái” címmel ír hosszabban a népszerű független olasz portál a vasárnapi kényszerű kvóta referendumról. (Ennél jóval több, a fősodrathoz tartozó olasz médium ír a megszokott nyugati mintához teljes mértékben igazodó cikkeket, melyekben az ilyen szavak dominálnak: idegengyűlölet, populista kormány, demokráciahiány, Kétfarkú Kutyapárt, hahaha, stb.)

 

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

Az USA azt mérlegeli, hogy közvetlenül támadja meg Oroszországot Szíriában” címmel a német gazdasági-politikai portál az amerikai Wall Street Journal értesüléséről számol be, „amely szerint az amerikai kormány a CIA-t akarja felhatalmazni arra, hogy szíriai és orosz tüzérségi állásokat támadjon meg nehézfegyverekkel. Ezzel a szíriai háború közvetlen katonai konfrontációvá válna az USA és Oroszország között.” Az amerikai lap arról szerzett tudomást, hogy a CIA a szíriai zsoldosokat nehézfegyverekkel látná el. E zsoldosok defenzív helyzetbe kerültek az oroszok által támogatott szíriai hadsereg aleppói előrenyomulása miatt. Miután „az amerikai koalíció véletlenül megtámadta a szír hadsereget”, az oroszok és a szírek elhatározták, hogy tovább folytatják a szíriai területen állomásozó zsoldosok elleni harcot és ezt követően elutasítottak egy újabb fegyverszünetet.

*             *             *

A „baloldal” szitokszóvá vált Izraelben, mondta Moshe Zimmermann izraeli történész a portálnak adott interjújában, hozzátéve, hogy a nacionalista országban mindaz, aki a békéért lép fel, fantasztának bélyegzik. Zimmermann igen borúlátóan nyilatkozott egy közel-keleti békét illetően. Kifejtette, a németek és izraeliek teljesen más tanulságot vontak le a holokausztból. „A német társadalom azt hiszi, liberálisnak és humánusnak kell lennie”. Az izraeli társadalom pedig azt, hogy „fel kell fegyverkeznie” és erősnek kell lennie.

 

RT

A független orosz Levada közvélemény-kutató intézet legújabb felmérése azt mutatja, hogy az oroszoknak immár a harmadik hónapja 82 %-a támogatja Putyin elnököt. 18 % elégedetlennek vallotta magát.

 

BOULEVARD VOLTAIRE

Francois Hollande francia elnök népszerűsége hónapok óta 10 és 13 % között ingadozik. Neki vége, írja a független francia hírportál, de ki mondja meg neki végre? – teszi fel a kérdést. Ilyen szégyenletes eredményt eddig még egyetlen távozó francia elnök nem mutatott fel, teszi hozzá.

 

PRESS TV

A „Reprieve” nevű nemzetközi emberjogi szervezet azzal vádolta meg az Egyesült Királyság külügyminisztériumát, hogy a kiképezte azon bahreini rendőröket és börtönőröket, akik az öbölbeli sejkségben a politikai ellenzéket kínozták és kínozzák, jelenti az iráni globális tévé angol nyelvű portálja.

 

THE GUARDIAN

A poszttraumatikus sztressz szindrómában (PTSD) szenvedő brit lányok aránya drámaian megnőtt, írja a brit lap. Ez az első generáció, amely teljes mértékben a közösségi médiától teljesen körülvéve nőtt fel. Az állami egészségügyi rendszer keretében végzett vizsgálat szerint a 16 és 24 év közötti nők 12,6 %-a szenved PTSD-ben. 19,7 %-a már tett magában kárt és 28,2 %-uk mentálisan nem kiegyensúlyozott („have mental health condition”).

 

FORWARD

„A Breitbart News antiszemita támadást indított a Washington Post publicistája ellen” címmel az amerikai zsidóság vezető hírportálja bírálja az amerikai hírportált (amelynek fő felelőse, Stephen Bannon lett Trump kampányának irányítója), amiért célba vette Anne Applebaumot azzal, hogy azt írta róla, „lengyel, zsidó, amerikai elitista”, akinek „globális médiakapcsolatai vannak”, ami a Forward szerint önmagában véve is antiszemita klisé. Applebaumot a Breitbart a Washington Postban szeptember 19-én „Lengyelország megmutatja mit tehet Trump Amerikával” címmel megjelent cikkéért támadta. (Az inkriminált cikk – „Anne Applebaum beindul Kreml-fajta dezinformációs támadásával az antiglobalista jobboldal ellen” címmel – a Breitbartban így kezdődik: „Katalizátorként hatott a nyugati politikai áramlatokban tapasztalt forradalmi, szökőárszerű változásokra az, hogy a nemzetállami szuverenitást olyanok aknázzák alá, mint George Soros, az ENSZ, az EU, az IMF, a Világbank, a Davos-társaság, a City of London, a Wall Street, és az Obama/Clinton/Kerry amerikai beavatkozós külpolitikai csoportgondolkodók”. A cikkből – amelyben Applebaum célpontjai közül Magyarország is említésre kerül – kiderül, hogy a publicista férje a botrányos ügyekbe keveredett volt lengyel külügyminiszter, Sikorski majd meghalt azért, hogy Catherine Ashton bárónő után ő lehessen az EU külügyi főbiztosa és Applebaum azóta őrjöng, amiért nem lehet First Lady. Azóta ő és vagy két tucat kollégája, akiket rábírt, furton-furt Lengyelország új kormányát támadja a vezető amerikai médiumokban. Applebaum cikkei Lengyelországban is megjelennek az anyagi csődtől „Soros által megmentett” „Pravdában, a Gazeta Wyborczában”. ) 

 

ELECTRONIC INTIFADA

Több mint ezer felháborodott amerikai egyetemi oktató közös tiltakozásban ítélte el  azt a Canary Mission nevű portált, amely feketelistázza azon diákokat és oktatókat, akik bírálják Izraelt, azokat antiszemitáknak és a terrort támogatóknak bélyegezve. Az egyetemi tanárok a névtelenségbe burkolódzó portál bezárását követelik, mert az a diákok és oktatók pályájának is rosszat tehet.

*             *             *

Ma hatalmas tüntetésekre kerül sor Jordániában, ahol az utca emberei tiltakoznak a királyság és Izrael között megkötött 10 milliárd dollár értékű szerződés ellen, amelynek értelmében Izrael feltárás alatt álló földgáz lelőhelyéről elsőként Jordániába kíván földgázt szállítani 2019-től kezdve. A tüntetéseket a teljes politikai paletta pártjai is támogatják.

 

EUOBSERVER

Az Európai Bizottság klímáért felelős volt biztosa, Connie Hedegaard a brüsszeli szakportálnak nyilatkozva megvédte azt, hogy állást vállalt a Volkswagennél. Azt is mondta, hogy nem szegte meg az uniós szabályokat, amikor egy másik állást vállalat a Danfoss hűtőszekrény- és légkondicionálókat gyárt cégnél. A VW hírnevét bepiszkolta a Dieselgate botrány, írja az Euobserver az ügyről. Hedegaard azt állította nekik, hogy a cég „fenntarthatósági tanácsában” vállalat állásáért nem kap javadalmazást.

 

Megosztás: