A Népszava rasszista cikkének bejelentése a Médiahatóságnak

népszava

A balliberális oldal hatalmas örömmel ismételgette, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az augusztus 20-i ünnep alkalmával lovagkereszttel kitüntetett  Bayer Zsoltnak tavaly novemberben a Magyar Hírlapban megjelent cikke miatt a lapot negyedmillió forintra büntette.

Itt rasszizmus és kirekesztés volt a vád, mert ezt írta:

„Hanem potenciális gyilkos, aki az életemre tör. Ott lapulnak a gyilkosok a bevándorlók között. Kiderült, hogy az egyik párizsi merénylő tizenöt éves körüli volt. A másikat pedig októberben még Horvátországban meg Magyarországon sajnálták és etették, talán még szívhez szóló fényképet is közöltek róla valamelyik újságban.

Akkor pedig mondjuk ki végre: tizennégy éves kortól fölfelé potenciális gyilkos mindegyik.
És most háború van.”

A Médiahatóság nem először tüntette ki negatív figyelmével Bayer Zsoltot. Szintén negyedmillió forint büntetést kapott 2013-ban egy cikkért.

Ennek akkor az Index.hu így örvendett:

„2013-ban médiatörténelmet írt, mert a médiaalkotmány életbelépése utáni első írott sajtós büntetését kapta meg. Az NMHH Médiatanácsa 250 ezer forintos bírság megfizetésére kötelezte a Magyar Hírlapot Bayer Zsolt Ki ne legyen? című publicisztikája miatt, amelyben a cigányokat nevezte kártékony állatoknak.”

Arra gondoltam, mi lenne, ha én is bejelentést tennék a balliberális oldal naponta több alkalommal napvilágot látó magyarellenes rasszista cikkei egyike miatt, és ezért felvettem az ügyben a kapcsolatot a testülettel: http://lovasistvan.hu/2016/08/25/ha-bayert-az-nmhh-megbuntette-egy-mai-nepszava-cikk-miatt-is-indit-eljarast/

Tegnap megtettem a bejelentést. Mint jeleztem a fenti linken elérhető bejegyzésemben, a Népszava  augusztus 25-i számában „Fűnyírót és laminált padlót lop a magyar” címmel megjelent cikke miatt fordultam az NMHH-hoz.

E cikk beszámol egy kutatásról, amelyet szállodákban végeztek, ahol megkérdezték, miket lopnak az emberek. Noha a forrás és így a róla szóló beszámoló egyetlen szóval nem említi a tolvajok etnikumát, a Népszava címében a „magyart” tette egyedül bűnössé.

Ami a magyarellenes rasszizmus minősített esete, hiszen minden alapot nélkülöz. Sőt: az adott esetben is minden alapot nélkülözött.

Ez a rasszista újságírás súlyos veszélyeket hordoz magában,  ugyanis ha például a bécsi Kärntner Strassén vagy a Mariahilfer Strassén valamelyik bolttulajdonos vagy boltvezető erről tudomást szerez, durván járhat el az oda betérő magyarokkal, hiszen azok azért tolvajok, mert magyarok.

A nyilvánosságot természetesen tájékoztatni fogom a fejleményekről itt, szintúgy Stockholm-szindróma nevű, nemrégiben indított rovatomban.

Nemsokára ugyanitt olvashatnak egy Németh Péterhez, a Népszava főszerkesztőjéhez írt nyílt levelet a lap szerkesztősége előtt ellopott fűnyíró ügyében. A címzett, Németh Péter, ugyanis magyar, aminek ellenkezőjét eddig nem állította.

 

Megosztás: