Soros Niedermüllere: Titkos lista készült az Európai Parlamentben a spekulánsnak megbízható képviselőkről

eusoros

A napokban nyilvánosságra került Soros-dokumentumok azt leplezik le, hogy a rosszhírű spekuláns az Európai Unió tagországaiban mely szervezeteket támogatott a 2014-es európai uniós választások befolyásolására és egyéb politikai céljaira.

A DCLeaks honlapon elérhetővé tett dokumentumok olyan hazai Soros-támogatású entitásokat is tartalmaznak, mint a Helsinki Bizottság, a 444.hu, a nevében is szórakoztató, e leleplezésnek nyilván örvendő atlatszo.hu, a Majtényi-féle  Eötvös Károly Intézet és a magyar nyilvánosság döntő többségében hasonló ellenszenvvel kísért nem egy társa.

A kiszivárogtatott iratok azonban sok más érdekességet is rejtegetnek. Mint a Kumquat Consult nevű brüsszeli agytröszt tanulmányát, amely nem kevesebb mint 177 oldalon sorolja fel az Európai Parlamentben (EP) ülő azon vezető politikusokat és képviselőket, akikhez a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványa  és csatolt részei bízvást fordulhatnak  bizalommal.

A vaskos irat címe: „Az Európai Parlamentben ülő  megbízható szövetségesek (2014-2019)”. Alatta ez áll: „Kumquat Consult a Nyílt Társadalom Európai Politika Intézete számára”.

A tanulmány igen komoly munka eredménye. Az uniós tagországok Soros szempontjából megbízható, 11 bizottságban helyet foglaló  EP-tagjainak nemcsak bizottsági funkcióit mutatja be, de esetenként egy-két kommentárral fűszerezett szakmai életrajzát is.

E „megbízhatósági” dokumentum élén ott áll a küllemére és belbecsére egyaránt oly sok érzelmet kiváltó Martin Schulz, a Európai Parlament Németországból Brüsszelbe került szocialista elnöke. Őt így ajánlja a Kumquat: „Intézményi feladatai miatt rendkívül elfoglalt, de megközelíthető olyan magas szintű akciók esetére, mint a szélsőjobboldal elleni harc, a második világháborús emlékesemények, vagy az antiszemitizmus elleni harc.”

A tanulmányból kiderül, Sorosék a 751 európai parlamenti képviselőből  226-ot tartanak  megbízhatónak.

Ilyen megbízható ember az olasz Gianni Pittella, aki Schulz után vezeti az EP szocialista frakcióját. A Kumquatnak nyilván ugyanúgy elkerülte figyelmét, mint lapunk kivételével a hazai sajtóét, hogy Pittella elnök a Brexit-referendum után  tartott parlamenti beszédében a „háttérhatalmakról” kurjantotta el magát. Amivel kapcsolatos kérdésünkre az MSZP azóta se kíván válaszolni.

A legtöbb képviselő liberális és egyéb baloldali frakciók tagjai. De ott vannak olyanok is, mint a német néppárti Elmar Brok, akit az Európai Parlament folyosóin a bátrabbak, Broktól illő távolságban, „a neokonok legalázatosabb brüsszeli szolgájának” nevezik.

A dokumentumot hazai szemmel pásztázóknak feltűnik, hogy azon minden egyes olyan képviselő ott szerepel, akik az elmúlt évek során gyalázták Magyarországot, és még a jelen ciklusban is ott ülnek a jól kistafírozott  képviselői székeikben. Ilyen például a volt belga miniszterelnök  Guy Verhofstadt, a liberális frakció elnöke, aki 2014. március 17-én követelte Magyarország ellen a „nukleáris opció” bevetését, azaz Magyarország szavazati jogának elvételét.

Listás még persze e liberáiis frakciónak a neki nem tetsző kérdéseket feltenni akaró újságírókra kutyák ráuszítását beígérő főtitkára, a némileg rasztás kinézetre hajazó holland Sophie in ’t Veld. Érdeklődési témáit az „átláthatóság” vezeti.

Listás hely jutott Alexandr Lambsdorffnak is, a liberális frakció alelnökének. Ő augusztus 10-én javasolta, hogy Magyarországtól, mint a menekültekkel nem szolidáris országtól, vonjanak meg uniós forrásokat. A liberális gróf egyébként, olvasható az ajánlásban, a német külügyi hivatal politikai tanácsadója.

Ausztriából listás a politikailag zöld Ulrike Lunacek asszony, akinek szintén szenvedélyes magyarellenes kirohanásait az előző ciklusban oly forró rajongással kísérte Göncz Kinga és szocialista EP-képviselő társai.

A finn Olli Rehn liberális frakciótag szintén lecsekkolt pedigréjű Soros-barát. Ő volt a megelőző bizottsági ciklusban a pénzügyekért felelős biztos, aki mindent megtett, hogy az Európai Bizottság előrejelzéseiben olyannyira negatív jóslatokat eresszen meg, amelyeknek a valósághoz annyi közük volt, mint Sorosnak a demokráciához.  Rehn biztos volt az, aki szintén bevetett mindent, hogy Magyarországot akkor se eresszék ki a túlzottdeficit-eljárás alól, amikor a bizottság más országokkal pont fordítva járt el.

A szomszédos uniós tagországok képviselői között megtaláljuk a szlovák Monika Flasíková Benovát, az EP szocialista frakciójának tagját, aki a magyar alkotmány elleni brüsszeli támadássorozatban az alaptörvényt „monarchisztikus” jellegűnek bélyegezte. Szintúgy honfitársát, Boris Zalát, aki a SMER küldöttjeként az EP szocialista frakciójában foglal helyet.

A román képviselők igen nagy számban szerepelnek a listán.  Soros-hitelesítésű a néppárti Monica Macovei. Úgyszintén a néppárti álarcot öltött Renate Weber, aki a korábbi ciklusában liberálisként erősített rá Daniel Cohn-Bendit nyakérszaggató üvöltözéseire, ha ismételten Magyarország volt az EP célpontja. Weber asszony példásan demokratikus román hazájában a Nyílt Társadalom Alapítvány elnöke volt. Ahogyan alelnöke a Nemzetközi Helsinki Szövetségnek, és mint ilyen nagyon ért az emberi jogok bírálatához.  A Soros-megközelítésekre nyitott romániai képviselők közül ott található Daniel Buda is. Őt nagyon érdekli a korrupció elleni harc, az átláthatóság, és sok egyéb mellett az európai integráció is.

A Soros-listán két magyarországi képviselőre bukkanhatunk. Egyikük a szocialista frakcióban helyet foglaló DK-alelnök Niedermüller Péter, aki, ottani, hasonló beállítottságú társaival együtt magyarországi balliberális hungarikumként, naponta él feljelentéssel hazája ellen. Őt a polgári jogok, a jogállamiság, a kultúra és média, a médiapluralizmus, költségvetés, emberi jogok és a romák érdeklik. Niedermüller az Izraellel kapcsolatot fenntartó küldöttség tagja.

A másik listás az LMP egyetlen brüsszeli képviselője, a zöld frakció tagjaként működő Meszerics Tamás, akit a külügyek is foglalkoztatnak.

Lapunk péntek délelőtt érdeklődött mind a Kumquat Consultnál, mind a DK országos központjában, hogy nem tartják-e érthetetlennek, netán sorscsapásszerű véletlennek, hogy a megbízhatósági Soros-listáról lemaradt a másik DK-alelnök EP-képviselő Molnár Csaba.

Azt is megkérdeztük, hogy a magatartásával minden esetben Soros érdekei mentén láthatóan belülről fakadó hűséggel politizáló Molnár Csaba e rendkívül súlyos megaláztatásért és megszégyenítésért nem perli-e kártérítésért a brüsszeli agytrösztöt.

Cikkünk megírásáig válasz nem érkezett.

Lovas István, Magyar Hírlap, 2016-08-22

http://magyarhirlap.hu/cikk/64066/Hazank_biraloi_Soros_szovetsegesei

Megosztás: