Vadállati francia rendőri fellépés a katolikus templomban hívők ellen tegnap

priestpolice

RUSSIA TODAY

Párizs 15-ik kerületében  a francia rendőrség tegnap durva erőszakkal távolította el a Szent Rita katolikus templomból a tiltakozó hívőket és a papot a földön húzták végig, hogy annak lerombolása megkezdődhessen. A rendőrség könnygázt is bevetett. A globális orosz tévéállomás  francia nyelvű portálja („a Kreml propagandaadója”) videót és fotókat is bemutat a párizsi rendőrség akciójáról (a szabad francia sajtó helyett). A jobboldali Frédéric Lefebvre képviselő (a Fillon-kormány volt kereskedelmi államtitkára) nyílt levélben fordult a pápához támogatását kérve, hogy a francia hatóságok ne alakítsák át a templomot parkolóvá. A rendőrség hivatalos közleménye szerint a kiürítés minden közjáték nélkül zajlott le.  A tudósításhoz mellékelt twitter- és egyéb hozzászólások, kommentek egyértelművé teszik, hogy a brutális rendőri fellépés nagyon rosszkor jött a migráns terroristák által megölt francia pap esete után.

*             *             *

Egy Washington által támogatott, „mérsékelt” nevezett terrorcsoport használt mérges gázt kedden a szíriai Aleppó csatájában, hét embert megölve és 23-at megsebesítve, idézi a globális adó angol nyelvű portálja tegnap az orosz védelmi minisztérium nyilatkozatát. Moszkva tájékoztatta az amerikai kormányt a mérges gázzal töltött lövedékek bevetéséről. Mark Toner amerikai külügyi szóvivő tegnap az RT újságírójának kérdésére azt mondta, kormánya „megvizsgálja az incidenst”. Willy Van Damme belga újságíró értetlenségét fejezte ki az RT tudósítójának, hogy az Egyesült Államok miért támogatja még mindig ezt a szíriai kormány ellen harcoló terrorcsoportot.

*             *             *

Izraeli törvényhozók legálissá tették azt az eddigi gyakorlatot, hogy akár 12 éves palesztin gyerekeket is bebörtönözzenek, ha „terrorcselekményt” hajtanak végre.

 

EUOBSERVER

Magyarország regisztrálta tavaly a lakosság arányszámához képest a legtöbb menekültet, ismerteti a brüsszeli szakportál az amerikai Pew Research Központ migránsokkal kapcsolatos felmérésének közzé tett eredményeit. Ezek szerint Magyarországon tavaly 174 ezer menedékkérelmet regisztráltak 2015-ben. Az utána következő Svédországban 156 ezret.

 

KOPP

(Az itteni egyhetes szünet miatt egy augusztus 1-jei keltezésű cikk, hogy el ne vesszen az a ritkaság, amikor a magyar népet dicsérik.) Az amerikai-német William Engdahl, számos globalizmus-kritikus könyv szerzője, aki elsőként tette nevetségessé a „szakértők” „csúcsolaj-elméletét” (mely szerint az olajkészletek kimerülőben vannak a csúcstermelés elérését követően) így kezdi cikkét: A büszke és állhatatosan függetlenül gondolkodó emberek országa 150 éven át szenvedett ottomán  uralom alatt; háborúzott a Habsburgok Ausztriája ellen…” Engdahl említi a Rákosi-korszakot is, majd azt írja, Magyarország volt az első ország a világon, amelynek parlamentje 1849-ben az első törvényt hozta a kisebbségek jogai védelmére, vagyis hamis állítás, hogy a magyarok érzéketlenek a kisebbségekkel kapcsolatban. De arról szavazni akarnak, hogy költségeikre Brüsszel elrendelje migránsok betelepítését. A magyarok ellenállnak az EU-nak, Merkelnek és Sorosnak. A szerző az Ulfkotte-könyveket is kiadó Kopp hírportálján megjelent hosszabb cikkében felveti annak eshetőségét, hogy a migránsügyi konfrontáció eredményeként Magyarország lesz Nagy-Britannia után a második ország, amely elhagyja az EU-t.   

 

RABBLE

„Kanada deportálni akar engem és anyámat a rasszista, romaellenes erőszakkal teli Magyarországra” címmel a kanadai blogon a 17 éves Gilda Lakatos leírja, hogy a hatóságok  vissza akarják toloncolni Magyarországra, ahonnan öt évvel korábban anyjával, apjával és bátyjával menekült a rasszizmus, erőszak és diszkrimináció elől Kanadába. A magyar tévében a politikusok olyanokat mondanak, írja Gilda Lakatos, hogy „a cigányok paraziták, akiket likvidálni kell”.  

 

BOULEVARD VOLTAIRE

A népszerű francia hírportál üdvözölve a Visegrádi négyek országairól szóló híreket közlő új online magazin, a francia és angol nyelven megjelenő Visegradpost.com-ot, „Az USA elégedetlen, hogy Magyarország ismét felépíti külső határait” címmel arról ír, hogy a magyar kormány ezzel teljesíti schengeni kötelezettségét annak ellenére, hogy az a globalizmus támogatóinak nincs ínyére. Hozzáteszi, ha Ausztriában győz Norbert Hofer az október 2-i, megismételt elnökválasztáson, a V4 kibővülhet Ausztriával és a régi monarchia tagjai egyesülhetnek.

 

THE NEW YORK TIMES

Manilából, a Fülöp-szigetek fővárosából jelenti a vezető amerikai lap, hogy amióta Rodrigo Duterte elfoglalta elnöki hivatalát egy hónappal ezelőtt, megígérve, hogy a rendőrséggel és a katonasággal öleti meg a kábítószer kereskedőket, már 420 embert öltek meg. Ennek hatására 114 833 ilyen ember adta fel magát a rendőrségen. Emberjogi szervezetek és a katolikus egyház aktivistái tiltakoznak. Duterte kijelentette: addig nem áll meg, ameddig a legutolsó kábítószerkereskedő nem kerül rács mögé vagy a „föld alá”. Duterte 22 éven át volt Davao City polgármestere, ahol 1400 kábítószerkereskedőt öletett meg. A város a biztonság szigetévé vált, írja rosszalló cikkében a lap. Duterte elnökválasztási kampányában megígérte, hogy hivatali ideje első fél évében százezer bűnözőt ölet meg.

*             *             *

Puszta két hónap alatt Donald Trump szinte teljesen behozta kampányadomány gyűjtő hátrányát Clintonnével szemben. Trump kampánystábja tegnap hozta nyilvánosságra az általa a kisemberektől gyűjtött adományok összegét, ami 64 millió dollár volt júliusban. Ő és pártja összesen 82 millió dollárt gyűjtött a múlt hónapban, ami kissé marad csak el Clintonné 90 millió dolláros eredményétől. Trump pénzügyi elnöke, Steven Mnuchin kijelentette, míg Clintonné ezt már 20 éve csinálja, Trump csupán két hónapja. A 64 millió dollár több mint kétharmada online adományokból folyt be. A legtöbben 10 és 25 dollár közötti összeggel járultak hozzá a republikánus elnökjelölt kampányához.

*             *             *

(Archív: a lap július 31-i számából) Miközben a pápa krakkói látogatásán a menekültek befogadására buzdított, Jaroslaw Gowin lengyel miniszterelnök-helyettes kijelentette: „A pápának és a politikusoknak más-más küldetésük van. A pápa üdvözülésünkkel foglalkozik. Én pedig a polgárok biztonságával”.  A katolikus vallását gyakorló politikus hozzátette: Varsó most is és korábban is a muzulmán migránsok befogadását ellenzi.

 

 

NEUE ZÜRCHER ZEITUNG

A francia kormány a terrortámadásokra válaszként olyan nemzeti gárdát akar kiépíteni, amely 2019-ig 84 ezer tartalékosból állna, jelentette ki tegnap Bernard Cazeneuve egy kabinetülést követően, jelenti a vezető svájci lap.

 

EPOCH TIMES

A halak évek óta eszik az óceán fenekén összegyűlt műanyagot, mert azt hiszik, ennivalóról van szó, írja az elsősorban a kínai eseményekről tudósító portál. A Plymouth Egyetemen oktató Richard Thompson halbiológus elmondta, egyes halpopulációkban már a 85-90 százalékában is található kis mennyiségű „mikroműanyag”. A tudomány  azonban még csak most kezd foglalkozni a jelenséggel. 2014-ben kutatók kaliforniai halpiacokon árult halakat vettek. Minden tízedik kaliforniai halban műanyagot találtak. Már most látszik azonban, hogy „iszonyatos” jelenségről van szó.

 

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

Szaúd-Arábia (az USA stratégiai szövetségese) több tízezer vendégmunkást tart fogva az országban. Főként indiai, pakisztáni és fülöp-szigeteki állampolgárokról van szó, akik legtöbbje az utcán él és éhezik. Munkaadóik hónapok óta nem fizették ki őket, de nem hagyhatják el az országot, mivel útlevelüket korábbi alkalmazóik nem adják vissza nekik. A tömeges elbocsájtások az építőipari cégektől történtek. Az ok: az alacsony olajárak miatt nincs pénz befektetésre az olajmonarchiában.

*             *             *

Oroszország és Kína közös tengeri hadiflotta gyakorlatot fog végrehajtani a Dél-kínai tengeren, jelentette be a kínai védelmi minisztérium egyik szóvivője. Ausztrália bejelentette, hogy hírszerzése figyelemmel fogja azt kísérni.

*             *             *

A török kormány szerint legalább 90 milliárd euróba kerültek a meghiúsított államcsíny következményének közvetett költségei.

Megosztás: