Kérdések az MTVA Sajtóosztályához

MTVA-logo

Tárgy: Miért hallgatták el az észak-franciaországi pap nyakának elvágását és egyéb kérdések

 

T. Sajtóosztály!

Az önök portálján megadott telefonszám (+6 1 759 5066) több kísérlet ellenére is elérhetetlen.

Kérem, vizsgálják ki, miért nem veszik fel.

Amennyiben nincs elég forrásuk elegendő személyi állományra, javaslom közadakozás megindítását.

Most pedig kérem, válaszoljanak az alábbi kérdésekre.

Honlapjukon ott van az M1 tévécsatorna ma déli híradására vivő link: http://www.mediaklikk.hu/video/hirado-m1-1200-2016-07-26-i-adas/#

Ott a vezető hír – helyesen – az észak-franciaországi iszlamista terrortúszszedés és gyilkosság a templomban. De abban egy szó nincs arról, hogy a pap torkát elvágták. „Legalább egy ember meghalt”, jelentették, finomkodva.

„Hírügynökségekre” és BBC-re hivatkoznak. De azok egyöntetűen már 11 után közölték a nyakelmetszés tényét.

Miért szépítgettek?

Követve a közpénzen a híreket balliberális módon fésülő  MTI-t? Amely így adta ki első rövidhírét az esetről:

Franciaország-bűnügy
RÖVIDHÍR – Agyonlőtték a két franciaországi túszejtőt

    Párizs, 2016. július 26., kedd (MTI) – Agyonlőtte kedden a francia rendőrség azt a két, késsel felfegyverkezett támadót, akik valamivel korábban túszokat ejtettek egy észak-franciaországi kisváros templomában – jelentette híroldalán a BBC brit közszolgálati televízió.

A források szerint a támadók a normandiai Saint-Etienne-du-Rouvray településen négy-hat embert – a Le Figaro című francia napilap értesülései szerint egy papot, két apácát és két hívőt – tarthattak fogva.
A Le Figaro úgy tudja, egy apácának sikerült elmenekülnie a templomból a támadók elől, ő értesítette a rendőrséget.
A France 3 televízió értesülései szerint több lövést lehetett hallani a helyszínen, ahova a rendőrség és a készenléti szolgálatok munkatársai is felvonultak.
A rendőrség szerint az egyik túsz életét vesztette.
Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter úton van a településre.

krn \ kigy \ kvs

MTI 2016. július 26., kedd 11:40

Ezt tehát 11:40-kor adták ki. Elhallgatva benne, hogy a Le Figaro, amelyre az MTI külön hivatkozik, 11:06-kor úgy repítette hírré a szörnyű gyilkosságot úgy, hogy azt már a főcímben is kitették: EN DIRECT – Prêtre égorgé dans une église : un homme en garde à vue. Tehát „égorgé”, azaz a nyakát vágták. (http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2016/07/26/01016-20160726LIVWWW00086-prise-d-otage-en-cours-dans-une-eglise-de-saint-etienne-du-rouvray-pres-de-rouen.php)

Ezt 11 óra 06 perckor adta ki a jobboldali Le Figaro.

Mellesleg a közrádió éppen úgy finomkodott az elején, nem említve a nyakelvágást.

E specifikus eset jó alkalmat kínál arra, hogy feltegyek önöknek egy általános kérdést: évek óta elsősorban a német és az osztrák közszolgálat sarazza be Magyarországot (ez az önök hazája is), helyszínre – ide –  rohanva, hogy torz riportokat közöljön, vagy stúdiójukban rágalmazva Magyarországot, népét és kormányát.

Közölnék önök a nyilvánossággal – és válaszukat változtatás nélkül itt kiposztolom -, hogy miért nem tettek és tesznek önök  soha semmit, hogy egy tényszerű riportban riposztként mutassák be például azt, milyen módon védik a spanyolok Ceutánál és Melillánál országukat a migránsoktól, vagy az USA miként bánik a gigantikus falnál elkapottakkal?

Talán ez is lenne olyan érdekes, mint a „Tünde, most már tényleg két méterrel közelebb kerültek a migránsok?”-féle, húszperces tudósítások.

Vagy netán pénzhiányban szenvednek? Indítsanak közadakozást!

További, általános jellegű kérdés:

Önök miért énem vesznek át soha híreket a világon már 800 millió ember által követett Russia Today, az iráni Press TV vagy a latin-amerikai TeleSur tévéállomásoktól, csak – szinte minden esetben – az elmúlt években dögunalmassá vált, elviselhetetlenül tendenciózussá vált BBC-t preferálva? Nem mernek engedélyt kérni a főnök bácsitól?

És miután a telefonjukat nem vették fel, revansként a kérdések mellett egy kommentárral zárom:

Állásukat ne féltsék egy kormányváltás esetén: önök a helyükön maradnak, hiszen belpolitikai téren egy perc alatt átállnak majd az új hatalom maradéktalan kiszolgálására. Külpolitikai híradásuk pedig változatlanul folytatódhat.

Megosztás: