Kérdések a DK-hoz Tusványos ügyében kiadott közleményéről

gyurcsányi

Az MTI OS által ma 12:02-kor kiadott közleményük („Orbán hadat üzent Európának és a magyarokna” a miniszterelnök mai tusványosi beszédét parentálják el. (Felhívom figyelmüket, hogy az itt lakó nép mellé a „nak” és nem a „na” rag való, tehát helyesen „magyaroknak” és nem „magyarokna”. Ezt az álragot próbálják más, önök által imádott népek mögé tenni, akár „na”, akár „nű?!” formájában.)

Azért használtam a „parentálják el” szavakat, hogy e szöveg érthető legyen egy olyan pártnak, amely a „hablatyol” kifejezést használja komolynak szánt közleményében.

Vagyis önök szerint „Orbán egyszerre hablatyolt arról, hogy az Európai Uniónak vége, és hogy ha hagynák, akkor meg lehetne reformálni, holott ez a két álláspont üti egymást”.

Ezután így folytatják: „Orbán teljesen együgyű lett…a magyar fiatalok százezer szám menekülnek el diktatúrája elől.”

Kérdéseim a következő:

1. Diktatúrának nevezhető-e az olyan rendszer, amelyben az önök Gréczy Zsolt nevű DK-s szóvivője ilyen hangot üt meg? Szaúd-Arábiában, Bahreinben vagy Üzbegisztánban – hogy három, a Nyugatnak oly drága szövetségesét említsem – mi történne hasonló ellenzéki szöveg kiadása esetén? Szeretnék, ha önöket így kezelnék itt is?

2. És mi történt volna egy ilyen szöveg kiadójával – ha az titokban megjelenik – abban a rendszerben, amelyben a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc KISZ-titkár volt?

3. Lengyelországból miért „menekült” el jóval több lengyel, mint tőlünk magyar Tusk rezsimje idején? Mert diktatúra volt?

4. Közleményüket azzal kezdik, hogy Orbán „tusványosi beszédében a hazudozás keveredett a szánalmas magamutogatással”. Az önök közleményében mi keveredik mivel?

5. George Sorosnak az amerikai CNBC nevű televíziós csatorna portálja július 8-án ezzel a címmel ismertette az akkor a Project Syndicate portálon megjelent írását: „George Soros: Miért vezethet a Brexit ‘erősebb és jobb Európához’?”. Másnap a brit The Guardian című napilap ezzel a címmel írt Soros színeváltozásáról: „George Soros arra figyelmeztet, hogy Nagy-Britannia kiválása az EU vége lehet”.  Önök szerint a globális spekulánsnak a 24 órát egymást követő, egymással homlokegyenest ellentétes véleménye nem üti egymást? Netán nem jelenti azt, hogy Soros agyműködése kritikus szintre süllyed? Ha nemmel válaszolnak, akkor:

6. Amennyiben Orbán kijelentése arról, hogy az EU-nak saját fennmaradása érdekében meg kell reformálnia magát – vagyis az, amit valóban mondott -, önellentmondás, akkor Sorosé miért nem az?

7. Sorosnak az előbb idézett két, egymással ellentétes kijelentése óta számos reformjavaslatot terjesztett elő azért, hogy az EU ne omoljon össze. Önök szerint mennyire érdemes odafigyelni egy olyan ember véleményére, aki egy nap leforgása alatt két, egymással összeegyeztethetetlen dolgot állít?

Az önök közleménye kiadásához éppen úgy nem kell semmilyen bátorság, mint e kérdések megírásához.

A kérdéseim megválaszolásához viszont igen. Mint ahogyan önöknek az is, hogy Sorosról életükben egyszer igazat írjanak, netán jóval enyhébb módon bírálják, mint szeme kilövése.

8. Önök miért olyan gyávák, hogy valódi kérdésekre soha mernek válaszolni, mint ahogyan ezen újságírói kérdésekre sem?

Megosztás: