Hatvanezer köszönet!

putin-obama

Vigyázat! Ön itt putyini,  hszi-csin-pingista és ali hameneista propagandát olvas, amely veszélyezteti a nyugati világrendet!

 

Hölgyeim és Uraim!

Tegnap itt néhány száz híján hatvanezer olvasója volt a nemzetközi sajtószemlének. Plusz a láthatatlan népszerűségű PM által megválaszolatlanul maradt, hozzá intézett kérdésnek, mellyel saját fegyverüket használtam ellenük).

A megelőző napokban is a sajtószemlék napi látogatottsága már stabilan a negyvenezer fölé nőtt, ami azt mutatja, nem elég az a „hírkoszt”, amit az MTI és nem egyszer azt változatlanul átvéve a sajtó tálal fel a nyilvánosságnak.

A Szabad Európa Rádió korábbi munkatársaként van egy „déjà vue” érzésem: akárcsak a hidegháború idején, most is örülhetek annak, hogy lyukat üthetek a hazudozás falán. Mint akkor is, most is van rá tehát igény.

A nyugati világ egészében mind többen ébrednek rá, milyen hazug sajtóval állunk szemben.

Az iraki háború előtt kórusban hazudta e koncentrált tulajdonú sajtó a politikusokkal együtt, hogy Husszeinnek tömegpusztító fegyverei vannak és az iraki diktátor a terroristákkal áll kapcsolatban. Husszeint megölték, Irakot elpusztították, több mint egymillió irakit sikerült kiirtani, több milliót hazája elhagyására kényszeríteni, miközben most már az ország nagy részében a terroristák az urak, vagy tehetnek azt, amit akarnak.

Ez a hazug sajtó (németül az ismét divatba jött Lügenpresse kifejezéssel) jó tíz éven állította, hogy Irán az egész világot veszélyezteti atomtöltetű rakétáival. Most Oroszországról kell elhinni azt, hogy Európát fenyegeti. Csak azért, hogy az amerikai hadiiparnak biztosítsák a megrendeléseket és a neokonok állandó gyűlöletigényét és háború utáni vágyát ki lehessen elégíteni.

Akárcsak a kommunista időkben, amikor a Szabad Európa/Szabadság Rádió adásait zavarták, és azt hallgatni bűncselekmény volt, mert veszélyesnek találták a rendszer fennállására, ugyanúgy retteg ma a Nyugat az alternatív hírforrásoktól. Vonatkozik ez elsősorban a ma már 800 millió nézőt vonzó, robbanásszerűen népszerűsödő Russia Today globális orosz televízióra és az iráni PressTV-re. Valamint az anyagilag messze nem ilyen jól ellátott független, alternatív hírforrások ezreire.

A PressTV-t szinte az egész világon leparancsolták a műholdakról és így már csak interneten fogható.

Az amerikai szenátusban tavaly a Russia Todayt olyan nagy veszélyforrásnak hirdette meg annak egy tagja, mint az Iszlám Állam, és az amerikai kormány jelentős erőforrásokat különített el az ellene való harcra, illetve az RT (Russia Today) semlegesítésére. Az EU is harcot hirdetett az RT „propaganda” ellen. Az Európai Bizottság kis különítményt is létrehozott e célból. Több balti államban betiltottak helyi nyelven sugárzó orosz tévé- és rádióállomásokat.

Mintha a kommunista időket élnénk, csak a szereplők lettek mások. Egyes helyeken. Nálunk a szereplők sem változtak. Akik ma próbálják semlegesíteni hírmonopóliumukat, tegnap ugyanezt tették a nyugati hírforrásokkal.

A Szabad Európa müncheni épületének bejáratánál ott volt az ENSZ alapokmányából vett idézet, mely szerint mindenkinek joga van minden értesüléshez hozzájutni,  illetőleg továbbítani a határoktól függetlenül. Akkor ennek a kommunisták álltak az útjába. Ma a Nyugat. Nálunk pedig, mint említettem, ugyanazok ellenzik ma az alternatív hírforrások szabadságát, mint akik tették azt korábban is.

Putyini propaganda? Miért ne? Ha van minden csatornából ömlő washingtoni propaganda? Vajh ennyire hatékonynak tartják az előbbit, hogy így rettegnek tőle, noha a médiafronton a Nyugat túlereje Nyugaton mérhetetlenül nagy.

E helyütt természetesen az imént vázholt  nyugati információs háborúról is éppen úgy értesülhetnek az olvasók, mint arról, hogy Asszad szíriai elnök a hónap első napján milyen nagylelkű ajánlatot tett a Nyugatnak az összes szíriai menekült visszafogadására, kérve a Nyugatot és szövetségeseit a Szíriában működő terroristák támogatásának megszüntetésére.

Éppen ma a Klubrádió „nemzetközi lapszemléje” egy „nem lapból”,  hanem a Washington propagandáját visszhangzó német Heinrich Böll Alapítvány honlapjáról vett szemlét közölt annak összeállítója, a reggelente a monotonon populistázó cikkeket szorgos orrszörcsögés közben elhadaró Szelestey Lajos. Vonatkozó szemléjét így kezdi: „Az álcázott putyinista bértollnokok a tárgyilagos újságírást fenyegetik Magyarországon. Erre figyelmeztet a cikk, hozzátéve, hogy jó dolguk van ezeknek a trolloknak: a Kreml-barát, bevándorlás-ellenes oldalakat naponta sok ezren látogatják, csak éppen gyakran nem tudják, hogy nem pártatlan híreket, sőt nem ritkán kifejezetten álhíreket olvasnak.”

Óriási veszélyre kell figyelmeztetnem az idejáró vagy ide tévedő olvasókat: nem csak álcázott, de igazi putyinista,  hszi-csin-pingista és ali hameneista, stb. bértollnokként állítom össze a szemléket, trollkodó jódolgomban, Magyarország nyugati irányultságát és a nyugati világrendet fenyegetve. Hangsúlyozva, hogy a Szovjetunió csak azok szemében és fejében egyenlő a hagyomány örző és konzervatív vezetésű mai Oroszországgal, akik maguk vagy felmenőik az Andrássy út 60-ban mai jobboldaliak és/vagy felmenőik heréit verték le.

Olyan szemlékről van szó, melyek tele vannak olyan álhírekkel, minthogy a Krim-félszigetet nem az orosz katonaság csatolta vissza Oroszországhoz, hanem az ott élők elsöprő döntése révén került vissza az anyaországhoz. Vagy hogy a Nyugat szervezte először a háttérben, majd nyíltan a Majdan-térre felvonuló politikusaival a demokratikusan megválasztott ukrán kormány elleni államcsínyt.

Mindezért a Kremltől havi tízezer rubel, Pekingből százezer jüan, Teheránból pedig öt tonna kőolaj érkezik számlámra.

Ellentétben például az alternatív hírközlőket támadó Brit Media tulajdonában lévő Klubrádióval, amelynek alkalmazottai természetesen ingyen, propagandától teljes mértékben mentesen végzik munkájukat úgy, hogy nem is tudják, a tulajdonosi Brit Mediában a „Brit” nem Nagy-Britannia jelzője, hanem a B’nai Brith utótagja.

A Klubrádió által idézett cikk ezután a Political Capital egy tanulmányát idézi (elfelejtve feltüntetni, hogy a tanulmány nem friss, hanem tavaly márciusi), amelyben a gyurcsányi titkosszolgálatokat is pénzért kiszolgáló budapesti outfit saját magát is túlharsogva azt kiabálja, hogy ezek az oroszbarát portálok az orosz titkosszolgálattól is kapnak pénzt. Hát nem elfelejtettem bevallani ezt a forrást is, és egyben figyelmeztetni az idejárókat a fokozott veszélyre?

Összefoglalva: nagyon boldog vagyok, hogy az itt naponta reggel 10 óra körül kitett nemzetközi sajtószemle a kezdeti néhány száz kíváncsi után már tízezreket vonz, csakúgy mint az itt olvasható egyéb írások is. És azok a hírek, amelyek nem ritkán a magyar nyilvánosságban itt jelennek meg először, mint annak idején egy osztrák alternatív portál azon leleplezése, hogy az osztrák és nyomában a nyugati sajtó miként hamisította meg a „kegyetlen magyar rendőrök” által a bicskei sínekre lökött anya és gyermekének fotóval alátámasztott sztoriját – rekordszámú, majdnem hetvenezer érdeklődőt vonzva.

Figyelmeztetni szeretném viszont az idelátogatókat: ne hagyják magukat félrevezetni az itt olvasottak által! Azonnal vessék össze ezeket az általuk észlelt valósággal és azzal, amit a fősodratú sajtó önt rájuk. Majd döntsék el, érdemes-e idejönni – méghozzá dinamikusan növekvő számban – továbbra is egy-egy alternatív hírhörpintésre. Mint például annak a hírnek az ízlelgetésére, hogy – mint a brit Observer „Oroszország nyeri az információs háborút” címmel május 31-én megjelent cikke írja az utolsó bekezdésében –  „Amerika és a Nyugat vesztésre áll a Kreml-lel szemben viselt globális információs háborúban”.

És hogy ismét elővegyem SZER-es emlékeimet: noha ugyanúgy gyakorta reménytelennek tűnt akkor, mint ma: a győztesek oldalán sikerült dolgoznom egy később összeomlott világrend ellen. Úgy tűnik, most ugyanez a helyzet.

A Jóistennek legyen hála.

 

 

 

 

Megosztás: