Cohn-Bendit közszolgálati őrjöngése; finn h. miniszterelnök: a „populista” lett a szovjet idők „nép ellensége”

DanielKohn

SUOMENKUVALENHTI

A finn havilap portálja tegnap elkészítette Timo Soini finn külügyminiszter, miniszterelnök-helyettes  (a „szélsőjobboldali, nacionalista” Igaz Finnek Pártjának tagja – értitek, hazai ballibek?) finnül írt cikkének angol fordítását arról, hogy ami korábban a szovjet érában a „nép ellensége” volt, az ma a „populistát” jelenti. A bezzeg ország második embere ezt írja: „A Szovjetunióban ott voltak a nép ellenségei. Akiket likvidálni kellett. És likvidálták is őket, leginkább a fejüknél fogva.” Akit a nép ellenségének neveztek, azt kerülni kellett. „Majd arra kényszerítették őket, hogy bevallják, mihasznák. Ameddig el nem földelték őket. A nép ellensége kulák, burzsoá, keresztény, földtulajdonos, kizsákmányoló volt – azaz helytelenül gondolkodott. Ma már nem léteznek, vagy legalábbis nem így nevezik őket. Termékújításra került sor e téren. A populista, a nép barátja lett a nép ellensége. Kik ők, e mihasznák?… Mindenütt ott vannak Finnországban. Konzervatív gondolkodásúak…, saját kocsijukat vezetik, húst esznek, szaunájukat még akkor is fűtik, ha az éghajlatváltozást is eredményezhet, hagyományos módon síelnek… Veszélyes társaság. Populisták. Nem értik. Nincs elég információjuk. Ezt meg azt akarják anélkül, hogy tudnának bármiről bármit. A butáknak elég a képviseleti demokrácia. Nem érdemes velük az EU-ról vagy főleg az ENSZ-ről beszélni velük, mert azt hiszik, azok csak a kocsikra ragasztható matricák. Átkozott populisták, a nép ellenségei. Rosszul szavaznak, hibás véleményeikkel. Tüntetni kell ellenük. Itt és külföldön… Tégy ma jót! Jelents fel egy populistát! Alakítsd meg a Populistwatch-ot” (Populistafigyelőt – áthallásosan a Soros-támogatású Helsinki Watch-ra).

 

BOULEVARD VOLTAIRE

Maró gúnnyal és éles kritikával illette Daniel Cohn-Benditnek a France Inter közszolgálati adónak mondott ítéletét a népszavazásokról a népszerű francia véleményportál. A magyarellenes őrjöngéseiről is ismert volt európai parlamenti képviselő (1994-től 2014-ig élt közpénzen, havi minimum 18 ezer eurót bezsebelve) ezt mondta: „Le kell állni azzal a szöveggel, hogy a népnek mindig igaza van.” A portál megjegyzi, Cohn-Bendit „éveket és kilókat felszedve” „rátalált ifjúkori dühére”, de most nem a burzsoázia ellen, hanem az EU védelmében, „transzeurópai listákat” javasolva a következő európai választásokra. Válaszul pedig arra, hogy a nép nem több Európát, hanem több nemzeteket akar, ezt üvöltötte: „Több Európát!”, majd e kommentárral zár a cikk:  „Mintha e szóval a szájában lévő utolsó fogát köpné ki, talán Berlin felé. Micsoda gyűlölet, micsoda őrjöngés!”

 

A NEMZETKÖZI CSELÉDSAJTÓ COHN-BENDIT-TÍPUSÚ ÖRJÖNGÉSE AZ OKTÓBER 2-RA KIÍRT MAGYAR REFERENDUMRÓL ÉS A VÁLASZTÁSI CSALÁS MIATT SZINTÉN AKKORA MEGISMÉTLENDŐ OSZTRÁK ELNÖKVÁLASZTÁSRÓL

Lásd például a Klubrádió tíz másodpercenként orrnyáladékát szívó Szelestey Lajosának napi, így ma reggeli nemzetközi lapszemléjében a szovjet korszakot felidéző monotonsággal, a Göbbels által követelt gyakorisági penzumot messze túlhaladó számban megírt nyugati „értékeléseket”.

 

DER SPIEGEL

„A Brexit szavazás aláhúzza a közvetlen demokrácia határait” címmel a vezető német hetilap hírportálja szerint a Brexit győzelme vereség nem csak azoknak, akik a maradás kampányát támogatták, de a közvetlen demokrácia híveinek is. A Brexit szavazás konfliktust teremt a közvetlen és közvetett demokrácia között is, mivel a parlamentben az EU-barát többség elutasíthatja a nép akaratát. A referendumok gondolatát Európában máshol is rossz célra használják. „Így például Magyarországon, ahol Orbán Viktor miniszterelnök meg akarja engedni a népnek, hogy olyan népszavazáson vegyen részt, amely elveti az Európai Bizottság azon tervét, hogy menekülteket osszon szét az EU tagállamokban” Az EU-nak nem több közvetlen demokráciára van szüksége, hanem intézményes reformra,  zárul az okfejtés a nép megkérdezése ellen.

 

EUOBSERVER

Már Merkeléknek is kezd elegük lenni Schulzból, aki a szokástól eltérően  nem csak egyszer, de kétszer két és fél évre lehetett az Európai Parlament elnöke. Az év végén jár le megbízatása, de nem jelezte, hogy nem akarja magát harmadszorra is jelöltetni. Most Merkel pártjából, a CDU-ból is jelezték, jobb lenne, ha nem Európa jövőjéről, hanem nyugdíjba vonulásáról beszélne. A németek szeretnék, ha a bajor CSU pártból való Manfred Weber lenne az EP elnöke, de nem valószínű, hogy sikerülni fog ismét németet választani e posztra. Az EP elnöki tisztét váltakozva tölti be hol néppárti, hol szocialista párti elnök.

 

EURACTIV

Matthias Fekl francia kereskedelmi miniszter tegnap kijelentette: a transzatlanti kereskedelmi szerződés (TTIP) aláírása idén lehetetlen lesz. Ami nem nagy meglepetés, ugyanis a francia vezetés ezt már több alkalommal is hangoztatta, arra hivatkozva, hogy Washington nem hajlandó engedményeket tenni. De a valódi ok az, írja az uniós szakportál, hogy Franciaországban jövő áprilisában vagy májusában tartanak elnökválasztást és Hollande francia elnök nem akarja, hogy ellenfelei ezt tegyék kampánytémává.

*             *             *

Izrael 560 további lakást épít az illegális zsidó telepeseknek a megszállt Ciszjordániában, amit elítélt az ENSZ és ami minden bizonnyal tovább növeli a feszültséget a palesztinok és izraeliek között.

 

THE WALL STREET JOURNAL

A globális dzsihad kiterjesztette bombázását Szaúd-Arábiára, ahol hétfőn három helyen is robbantottak. Ami nem véletlen. Az Iszlám Állam és más dzsihadista csoportok nem szeretnének semmi jobban, mint az Amerika-barát  szaúdi uralkodóhoz szétverését és az iszlám legszentebb városainak hatalmukba kerítését.

 

DEUTESCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

Az FBI nem akar hivatalos nyomozást indítani Clintonné ellen, miután meghallgatta annak ügyében, hogy külügyminiszterként 2009 és 2013 között saját email címét használta szolgálati kommunikációjára és így az érvényes biztonsági szabályokat megsértette. A portál úgy értesült, hogy a meghallgatás előtt néhány nappal Bill Clinton titokban találkozott az amerikai igazságügyi miniszterrel.

 

INFOWARS

Az amerikaiak őrjöngő dühvel reagáltak közösségi oldalakon és twitterekben arra, hogy Clintonnét az FBI nem akarják kivizsgáltatni. Az üzenetek közös nevezője: ha neki nem kell a törvényeket betartani, én sem fogom, olvasható a független amerikai hírportálon. Egy másik cikkében felidézi Clintonné január 18-i twitter-üzenetét, amelyben ezt üzente:  „Nem lehet olyan nagy bank, mely nem mehet csődbe; nem lehet valaki akkora ember, hogy ne lehessen bebörtönözni.”

*             *             *

Paul Ryan, az amerikai kongresszus elnöke kijelentette, a „földre küldte” az FBI azon megmagyarázhatatlan döntése, hogy ne indítsanak vizsgálatot Clintonné ellen. Hozzátette az elnöki feleségről: „félrevezette az amerikai népet, amikor szembesítették bűncselekményével” és azt is, hogy „senki nem állhat a törvények fölött”.

 

THE NEW YORK TIMES

Elszabadult az öldöklés pokla a nyitottnak és toleránsnak ismert Brazíliában: az áldozatokat nem fosztják ki, nem pénzükért, vagyontárgyaikért ölik meg, hanem azért, mert melegek vagy transzneműek, tudósít a vezető amerikai lap Rio De Janeiróból. Csaknem minden nap ölnek meg ilyen embereket, „ami csak a jéghegy csúcsa”. Mindez reakció lehet a kormány túlzott toleranciájára (melegházaság, stb.), valamint a brazil macsó és evangéliumi szektás társadalmából táplálkozó érzések eredménye. Ezek a szekták az USA-ból erednek.

*             *             *

Walesben a Brexitre szavaztak annak ellenére, hogy a tartomány számos projektre kapott támogatást az uniótól, mint például új vállalkozások alapítására. A cikket illusztráló fotó egy metróbejáratot mutat, ahonnan két fejkendős nő sétál ki, míg előtte egy fekete férfi áll, árulva valamit. Ez Newport, ahol sok bezárt boltot lehet látni. Az egyik nyilatkozó elmondja, az EU számos infrastruktúra fejlesztést – utakat, stb. – támogatott.

 

TELESUR

A globális latin-amerikai tévéállomás arról számol be, hogy Izrael titokban Ugandába és Ruandába deportál odamenekült eritreai és dél-szudániaikat. Eddig háromezret deportáltak akaratuk ellenére e két afrikai országba, írja annak alkalmával, hogy Netanjahu izraeli miniszterelnök Ugandába látogatott.

 

EXPRESSO

Janisz Varufakisz volt görög pénzügyminiszter a portugál hetilap portáljának nyilatkozva tegnap elmondta, a Portugáliával és Spanyolországgal szemben várható uniós hiánycélok végrehajthatatlanok és azok el nem éréséért nem büntethető a két ország. „Az ilyen lépések csak mélyítik ezen országokban a gazdasági válságot és még több embert terelnek az Európa-ellenes táborba”, mondta.

 

THE JERUSALEM POST

Nem mindenki reagált tiszteletadással Elie Wiesel halálhírére. Mint például Max Blumenthal – Hillary Clinton korábbi bizalmasának, Sidney Blumenthalnak a gázai pusztító háborúról és az izraeli apartheid rendszerről bestseller könyveket író fia -, aki ezt mondta: „Elie Wiesel halott. Utolsó éveit azzal töltötte, hogy gyűlöletet szított és védte az apartheidet…, tagadta az örmény népirtást… és ismételten dicsérte a zsidó telepeseket, amiért etnikai alapon tisztítják meg a palesztinoktól Kelet-Jeruzsálemet… az izraeli háborúk támogatója lett. Több kárt okozott, mint tett jót és így nem kell tisztelni”.

 

Megosztás: