Az USA és Izrael imádott Egyiptomjában Hitler nevű ruhabolt nyílt (Gulf News)

A Facade of a Cairo store named after Nazi autocrat Hitler

THE GULF NEWS

Hitler néven nyitott boltot egy ruhakereskedő Kairóban. A név fölött horogkereszt látható, ismerteti a fotóval illusztrált, sokaknak nem tetsző elnevezést az öbölbeli angol nyelvű napilap hírportálja. A bolt a Savarbi utcában van. A bolttulajdonos, Oszama Faruk azt nyilatkozta a Gulf Newsnak, hogy lenyűgözte a név és a jelkép.

INERCEPT

Glenn Greenwald, a világhírű brit újságíró e címmel írt cikket az angol nyelvű portálon: „Az izraeli megszállók ellen küzdeni ’terrorizmus’. Izrael bojkottja ’antiszemitizmus’. Akkor mi szabad?”

FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG

Már egy nappal a migránsok Görögországból Törökországba történő visszavitelük után az eljárás leállt, írja a vezető német lap. 202 embert szállítottak vissza tegnap, és ma, kedden, teljes csönd van Leszbosz és Kiosz sziget kikötőiben. Az Égei-tengeren lévő északi szigetek kormányzója ezt a migránsok megváltozott magatartásával indokolta.

EUOBSERVER

Az EU hirtelen elfogadta, hogy Oroszországnak van beleszólása Ukrajna jövőjébe. Ha az unió becsületesebb  lett volna, és messzebb látónak bizonyult volna, akkor Ukrajna kevesebbet szenved. Jean-Claude Juncker, idézi a bizottsági elnököt az uniós ügyekre szakosodott lap, bejelentette, hogy Ukrajna legalább még húsz éven át nem csatlakozhat a közösséghez. Ugyanakkor a francia és a német külügyminiszter azt követelte, hogy Kijev ne állja az útját a szeparatisták által elfoglalt Kelet-Ukrajnában a helyi választásoknak, melyek minden bizonnyal a Moszkva-párti harcosok katonai sikerét betonozná be. Nem meglepő, hogy Lavrov orosz külügyminiszter helyeselte kollégái követelését. Ez az európai reálpolitika ne lepjen meg senkit: veszélyes katonai patthelyzet alakult ki Oroszország és Törökország között. Törökország NATO-tag, és létfontosságú az EU-nak, hogy csökkentse a menekültek áradatát az őket egyre kevésbé befogadni akaró és feszült EU-ba.  Ukrajna pedig válságban van. De e reálpolitikai megvilágosodásnak hamarabb kellett volna megtörténnie.

 

Megosztás: