Sajtószabadságnapi extra (2)

BoulevardVoltaire

Alternatív portálok halálos harca a sajtószabadságért

Trumpot likvidálhatják: Soros beszállt az ellentáborba

 

Udo Ulfkotte a megvásárolt újságírókról írt könyve végén azt ajánlja, minél kevesebben olvassák a fősodratú médiumokat, és minél többen a független, alternatív portálokat.

Nyugaton a sajtószabadságot egyre jobban fojtogatják. Mivel nálunk e harc is tabutéma, nem sokan tudják, hogy az utóbbi időben ez milyen halálos küzdelemmé vált Európa három legnagyobb országában is.

Egyre több alternatív médiumot szorítanak a létezés és a nemlétezés közötti határvonalra. E médiumokat mikroszkóppal figyelik és csapnak le rájuk, hatalmas bírságokat kiszabva, ami létüket veszélyezteti, illetve kényszerítik őket működésük beszüntetésére. Miközben a fősodratú médiumok naponta ezrével hivatkoznak „nevük elhallgatását kérő” forrásokra, igen sokszor a legképtelenebb hazugságokat terjesztve a Nyugat éppen aktuális ellenségeiről.

Álljon itt két példa az elmúlt napokból arra, hogy milyen végveszélybe hajtják a tényeket kimondó, tabutémákról szabadon író médiumokat.

A rendkívül népszerű francia alternatív hírportál, a Boulevard Voltaire március 11-én 10:59-kor kibocsájtott kör-emailjében fordult sürgős támogatásért 700 000 rendszeres olvasójához.

A portál három évvel ezelőtt alakult, hogy lyukat üssön az elhallgatott és manipulált hírek tűzfalán. Szerkesztői azt kérik, támogassák őket, mert most első ízben a leállás fenyegeti őket.

Példaként álljon itt egy cikkük, amely március 13-án jelent meg ezzel a címmel: „Trump, a likvidálandó ember” főcímmel, és „A George Soros milliárdos csatlakozik a Trump-ellenes táborhoz” alcímmel. A cikk így indul: „Trump meggyilkolásának veszélye soha nem volt ennyire valós. És mivel a balsors sohasem jár egyedül, íme George Soros milliárdos csatlakozik a Trump-elleni táborhoz. Ezt a New York Timesból tudjuk meg. Soros 15 millió dollárt gyűjtött azért, hogy Amerikában a spanyol ajkúakat Trump ellen hangolja.”

Egy nappal korábban ugyanez a portál egy ifjú németországi cikkírót, Philip Meinholdot  idézte, aki a német Tageszeitung napilapban írta le, hogy lehányja Németországot és a németeket, akik értelmi szintje szerinte a zöldborsólevesét sem haladja meg, és jó tulajdonságaik csak arra alkalmasak, hogy hatékonyan működtessenek koncentrációs táborokat. Közben kifejezte sajnálatát, hogy a II. világháborúban csak Drezdát bombázták a szövetségesek és nem az egész országot. /Philip Meinhold, a cikk írója egyébként díjakkal túlterhelt újságíró, aki egyebek között az Aufbau nevű, New Yorkban működött, ma Zürichben szerkesztett német nyelvű zsidó lapnak is dolgozott./

Akit természetesen nem állítottak bíróság elé „gyűlöletbeszédért”. De próbálná meg valaki ennek a töredékét írni akár Franciaországban, akár Németországban védett etnikumokról. (Egyenlőség, testvériség, szabadság és egyéb duma…)  Akik megpróbálják, azok börtönben kötnek ki vagy akár több százezer eurós pénzbüntetést kaphatnak (lásd például Dieudonné francia komikus színészt). Törvényi egyenlőség, jogállam? „Lószart, mami!” – kiáltana fel Gyurcsány ilyenkor is, ha nem támogatná minden nyikkanásával a sajtóterrort fenntartó rezsimet.

Mielőtt rátérnénk a másik, létében veszélyeztetett portál segélykiáltására, vessünk egy futó  pillantást hazai médiatájakra. Az Indexen március 13-án jelent meg ez: http://blogindex.hu/bebizonyosodott-megint-hogy-miert-hulye-a-magyar/.

Vajon velejéig rothadt igazságügyi rendszerünk milyen ítéletet róna ki, ha egy jobbközép médium ugyanezt írná védett etnikumok kapcsán,  és miként sikoltozna a külvilág?

A végveszélybe került másik alternatív portál a monarchikus Nagy-Britanniában működik, ahol – csak azért emlékeztessünk rá, hogy fájjon a médiaterrort nálunk gyakorló balliberális truppnak – államvallás az anglikán hit.

A lancasteri RINF Alternatív News független hírügynökség és tévéadó, amelyet 2004-ben indítottak. Teljes mértékben önerőből működik és száz százalékosan független. Olyan hírességek dolgoznak neki, mint a nagyszerű brit Jonathan Cook, a világ egyetlen állandó nazareti (megszállt Ciszjordánia) tudósítója, fajsúlyos újságírói és könyvírói díjak tulajdonosa, vagy az amerikai Paul Craig Roberts, Reagan elnök egykori pénzügyi államtitkára, a Wall Street Journal korábbi szerkesztője, és a „reaganomics” nevet kapott gazdasági irányzat egyik alapítója.

E médium most szintén végveszélybe került és főszerkesztője, Mick Meaney támogatásért fordult olvasóihoz, illetve nézőihez.

Azt írta, azért alapította a RINF-et, hogy az „az igazság eszköze legyen; megvilágítsa a politikai, katonai és nagyvállalati korrupciót, és ellenhangként vágjon át a kormánypolitikát kérdés vagy tényfeltárás nélkül támogató fősodratú média zaján és hiperboláin.

Itt tartunk Franciaországban, Németországban és Nagy-Britanniában a sajtószabadság terén  2016. március 15-én.

Éljen a sajtószabadság!

Megosztás: