Trump a NYT-nak már az Il Duce; Míg Európa szétesik, Washington bohóckodik (WP), stb.

trump2

THE NEW YORK TIMES

„Trump Il Duce rutinja” címen Roger Cohen, a vezető amerikai lap publicistája azt írja, Európa visszatetszéssel figyeli Donad Trump emelkedését. Európában megvetéssel kezelik az amerikai túlzásokat, de az már valódi aggodalmat kelt, amikor az USA-t egy mai Mussolini kísérti meg. Nem csupán az a baj, amikor Trump hat millió twitter követőjének azt a Mussolininak tulajdonított mondást küldi szét, hogy „Jobb egyetlen napot oroszlánként élni, mint száz évet birkaként”, vagy hogy nem ítéli el a Klu Klux Klant, vagy arról beszél, hogy egy tiltakozónak be kell pancsolni az arcába, hanem az kelt igazi félelmet, amikor Trump olyan időket visszhangoz, amikor Európa fölött elsötétült az ég. Az európaiak pontosan tudják,hogy a demokráciák meghalhatnak. És azt, hogy a demokráciák saját pusztulásuk bábáivá is válhatnak.

 

DIE WELT

A tekintélyes német Gazdasági Intézet szerint a Németországba érkező migránsokból éppen az hiányzik, amire a legnagyobb szükség lenne a népességben fogyatkozó országban: a szaktudás. Ezért annak igazgatója, Michael Hüther azt javasolja, hogy Németországban másolják le a kanadai pontrendszert, és a jól képzett szakmunkás migránsokat engedjék be az eddigieknél kevésbé bürokratikusan, írja a német napilap.

 

SPUTNIK

Igen súlyosan érinti Olaszország valamennyi gazdasági szektorát az Oroszország elleni szankciók. Tavaly az olaszok Oroszország felé irányuló exportja 3,7 milliárd dollárral kevesebb volt, mint a szankciók előtt, írja az orosz hírportál az olasz La Repubblica napilap cikkére hivatkozva.

 

THE WASHINGTON POST

„Miközben Európa szétesik, Amerika bohóckodik”: ezt a címet kapta az amerikai főváros lapjának véleménycikke.

 

THE FORWARD

Az amerikai zsidóság vezető lapja azt írja, hogy eddig jobbára az amerikai elnökjelölési kampány résztvevői csak marginálisan emlegették az izraeli-palesztin viszonyt, de most igazi erővel tört ki a vita közöttük. Mark Rubio és Ted Cruz republikánus társuk egymást túlharsogva igyekeztek bizonyítani, hogy melyikük szolgálná és szolgálta hűségesebben Izrael ügyét. Donald Trump is bizonyította, mennyire Izrael-párti, de ismételten kijelentette, nem szolgálná a közel-keleti béke ügyét, ha az izraeli-amerikai konfliktusban állást foglalna. Erre republikánus társai azonnal ráugrottak és gyepálták a végtelenségig, amiért semleges álláspontot képviselne a konfliktusban.

 

Megosztás: