TASZ: mindenki más, csak a búrok ne jöjjenek Magyarországra!

TASZ

Csak a búrok ne jöjjenek Magyarországra! Így foglalható össze a mindenfajta migráns magyarországi letelepedését is örömmel támogató TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) nevű „emberjogi szervezet” sajtósa a tegnapi megkeresésre. A George Soros kiemelt támogatását élvező civil szervezet még azt is állította, hogy a feketék által rendszeresen lemészárolt közösség (amely rendkívüli szorgalmáról ismert, fehér bőrű, kálvinista közösség) tagjai Afrika más országaiba menekülnek. Ami a tények meghazudtolása. A válasz egyéb valótlanságoktól terhes.

A témával az Echo TV ma este 8-kor kezdődő Törésvonalak nevű műsora részletesen foglalkozik, beleértve a TASZ válaszának ismertetésével.

 

Először tehát a TASZ sajtósától tegnap 13 órakor érkezett válasz:

 

Tisztelt Lovas Úr!
Előzetes adatok szerint szerint tavaly 177 135 menedékkérőt regisztráltak Magyarországon. Közülük 3 fő érkezett Dél-Afrikából. Tavaly egyikük sem kapott itt védelmet (lehet, hogy a menekültügyi eljárásuk még folyamatban van). Sajnos, nem áll módomban ennyi idő alatt ellenőrizni, de tudomásom szerint a Helsinki Bizottságnál egyetlen dél-afrikai búr telepes sem jelentkezett.

Természetesen nem zárkóznánk el, ha valamelyik búr telepes keresne meg bennünket. A meneküléstörténete fényében  döntenénk arról, hogy biztosítanánk-e neki ingyenes jogi segítséget. Ezzel együtt a menedékjognak kevés esélyét látjuk.

A levelében szereplő farmerszövetség, sajnos, rosszul teszi, ha itt, Magyarországon próbálkozik. Mert a nyári jogszabályváltozások nyomán senki nem kap védelmet, aki szárazföldi úton érkezik, vagy légi úton, de európai átszállással. Arra semmiképpen se számíthatnak, hogy tömegesen kapnának itt védelmet, mivel egyébként is csak egyéni vizsgálatok alapján adnak menedéket. Arra pedig, hogy majd földeket is kapnak a magyar államtól, végképp ne számítsanak, elég csak a most zajló állami földárverésekre gondolni, illetve arra, mit kapnak a mostani menekültek és befogadottak.

Egyébként az a személyes tapasztalatom, a búrok igen racionális társaság. Ezért akik veszélyben érzik a jövőjüket leginkább  Afrikában próbálnak új életet kezdeni. Európában pedig sokkal célszerűbb Hollandiában vagy más nyugati államban új otthont találni, ahol nagyobbak az integrációs lehetőségek, kisebbek a nyelvi, kulturális nehézségek. Nem is beszélve arról, hogy a búrok soha nem veszítettek el a családi, üzleti kapcsolataikat Európával.

Köztudomású az is, hogy Dél-Afrika az egyik legrosszabb közbiztonságú ország. A rablótámadások és gyilkosságok áldozatai egyáltalán nem csak fehérek, sőt a túlnyomó többség fekete. A dél-afrikai állam pedig nem diszkriminálja az áldozatokat bőrszín szerint. Ebből következően a hazai Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (sokszor láttunk már ilyet) könnyen levonhatja a következtetést: a búrokat nem éri üldözés, ezért menedékjogot sem kaphatnak itt.

Üdvözlettel:

Zádori Zsolt

 

 

 

 

2016-01-22 08:04 időpontban küldött kérdés:

 

Tisztelt Zádori Úr!

Honlapjuk főhelyén ez áll:

„Jogi segítséget nyújtunk a Magyarországon védelmet kereső menekülőknek, hontalanoknak, családjuktól elszakadt gyermekeknek.”

Dél-Afrika legrégibb farmerszövetsége  úgy döntött, hogy Magyarországon kívánja elérni a földkerekség arányaiban a gyilkosságnak leginkább kitett csoportját, az ottani búr gazdálkodók magyarországi letelepítését.

Az erről szóló döntés tegnap látott napvilágot és összefoglalóját csatoltam.

Kollégáimmal erről a mai felvételen beszélni kívánunk műsorunkban, amelyet szombaton este 8 órai kezdettel sugároz az Echo TV „Törésvonalak” címen.

Kérem Önöket, hogy legkésőbb 13:00 óráig legalább egy igennel vagy nemmel válaszoljanak arra, vajon a búroknak is kívánnak jogi segítséget nyújtani.

Válaszukat természetesen szó szerint beolvassuk.

Azt előre is köszönöm.

Lovas István

THE NEW OBSERVER

„Segítsd a búrokat: küldj delegációt Magyarországra!” címmel a független hírportál a dél-afrikai Nova Europa Project azon törekvéséről számol be, hogy Európában, mégpedig Magyarországon kapjanak menedéket a dél-afrikai búr farmerek, akiket rendre gyilkolnak le a dél-afrikai feketék. „A világ legveszélyesebb foglalkozása búr gazdának lenni”, kezdődik a felhívás szövege. Tavaly 250 búr farmer ellen hajtottak végre erőszakos támadást és közülük hatvanat megöltek. 1994 és 2014 között átlagban évente 62 gazdát gyilkoltak meg. Ez a még Dél-Afrikában élő 30 ezer búr gazdálkodó esetében matematikailag 100 000 emberből 133 emberölést jelent. Egész Amerikában ennyi emberre nézve 9,8 gyilkosság jut. Még közép-amerikai El Salvadorban is, a világ legveszélyesebb országában, 100 000 lakosból 65 esik gyilkosság áldozatává, vagyis az ottani emberölési arány a fele a búrok ellen elkövetett gyilkossági aránynak. Magyarországon sok falu elnéptelenedett, folytatódik a cikk. Nincs, aki a földet művelje. Nem egy ilyen helyről már üzentek a búr gazdálkodóknak, hogy szívesen látnák őket, ha ott telepednének le. Ez segítene, mert a búrok a biztos kiirtásuk elől menekülnének meg és egy olyan, megingathatatlanul Európa-barát nemzetet gazdagítanák jelenlétükkel, mint Magyarország. Dél-Afrika legrégebbi, 1897-ben alapított gazdálkodói szövetsége, a TAU South Africa most egy tagját februárban Magyarországra kívánja küldeni, hogy a búr farmerek magyarországi letelepedéséről tárgyaljon és ennek támogatására gyűjtést indított. A szövetség elnökhelyettese hivatalos beadványban fordult a tavaly novemberben Svájcban ülésező ENSZ Emberjogi Tanácsa fórumához azzal, hogy a búr gazdák legyilkolásának mértéke a terrorizmus egy formáját jelentik. Ugyanakkor a dél-afrikai kormány „földreformjával” elűzi a búr gazdákat földjeikről, miközben a kormányhivatalnokok arra hivatkoznak, hogy egykoron a Dél-Afrikába települő búrok „ellopták” az ott élők földjeit. Egy olyan elnökkel együtt állítják ezt, aki ilyen dalra fakad: „Hozzatok nekem egy géppisztolyt!”, miközben az országban az erőszak és az erőszakos bűncselekmények légkörét teremtették meg. A beadvány még kiemeli azt, hogy a dél-afrikai rendőrség nem vizsgálja ki kellően a bűncselekményeket, különösképpen a gazdálkodók megölését. Az afrikánereket (a főként Hollandiából érkezett búrok) nem engedik érvényesülni a rendfenntartó erők soraiban és a kormányzati posztokon. E közben a vérontás vágyától hajtva folyik a népirtás a búr gazdák ellen, aminek a vége teljes kipusztításuk lesz.

 

Megosztás: