„Nem utálom Magyarországot, de nem, de nem”

Mcmullen

NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLE

FOCUS
Még elégedetlenebbek a németek Merkel migrációs politikájával, mint azt eddig sejteni lehetett. Az Insa által a Focus hetilap számára végzett felmérés szerint a megkérdezettek egy harmada úgy foglalt állást, hogy Merkelnek le kellene mondania. A legtöbben a CDU-ból (pártjától) és a zöldektől támogatják. A szavazni nem szándékozók 44 %-a szeretnék, ha Merkel lemondana.

 

NEW YORK REVIEW OF BOOKS
Jan-Werner Müller, a Princeton Egyetem politológia tanára az amerikai értelmiség két hetente megjelenő, vezető kulturális-politikai magazinja portálján tegnapi dátummal jelent meg 9 nyomtatott oldal terjedelmű cikke „Magyarország: bocsánat a miniszterelnök miatt” címmel. Az angol nyelvű plakátot („Sorry About Our Prime Minister”) egy ellenzéki csoport helyezte el, kezdi cikkét, amelyben azt írja, Orbán Fidesz pártja verseng a Jobbikkal támogatók megszerzésében. Azzal a Jobbikkal, mely nyíltan antiszemita és romaellenes párt. A szerző visszatetszését fejezi ki, hogy Orbán a keresztényi és nemzeti értékeket akarja restaurálni Magyarországon és Európában. Kulturális háborút akar indítani a kontinensen. Millió dollárnyi összegeket költ gyűlöletkampányra. A magyar közszolgálati televíziónak megtiltották, hogy a migránsok közül a nőket és gyerekeket mutassa. De, írja cikke végén a szerző, most már végre több európai vezető kezdi belátni, hogy kicsi a különbség a Fidesz és a Jobbik között. Müller kifejti, ha az EU nem függeszti fel Magyarország szavazati jogát, és nem vágja el pénzügyi támogatását, hitele örökre oda lesz.

 

LOS ANGELES TIMES
A vezető kaliforniai lapban Margaret McMullen arról ír, hogy megrémült, amikor meglátta, miként bánnak a migránsokkal Magyarországon, mert eszébe jutott, hogy így bántak zsidó rokonaival Magyarországon. Azt írja, a Pécsi Egyetemen ösztöndíjjal kutatott, hogy rokonai II. világháború alatti sorsáról könyvet írjon. A magyar bevándorlási hivatalnál is járt, ahol az országban tartózkodásával kapcsolatos papírok ügyében ragaszkodtak ahhoz, hogy mutassa be eredeti házasságkötési papírját. „Egyre inkább paranoiddá váltam, és meg voltam győződve arról, hogy azt akarták tudni, zsidó vagy keresztény vagyok-e”, írja. Magyarországi tartózkodása idején a Jobbik „gyakran szervezett tüntetéseket Budapesten, falfirkákkal rondítva el a kevés, megmaradt zsinagógát. Egyes jobbikosokat kapcsolat fűzi a korábbi Nyilaskeresztes Párthoz, a nácik magyar változatához.” A pécsi zsinagógát nagyapja építette. Amikor meglátogatta, az egyik padban ilyen szöveggel talált német nyelvű graffitit: „Főz szappant a zsidókból”. Cikkét ezzel fejezi be: „Nem utálom Magyarország, de nem, de nem”.

Folytatás: http://nssz.blogstar.hu/

 

Megosztás: