A nyugati véleményterror rohamosan szigorodik

Tegnap egy párizsi bíróság úgy döntött, hogy kitiltják saját színházából, a Théatre de la Main-d’-Or-ból („Aranykéz színháza”) az egyik legismertebb francia komikus színészt, Dieudonnét. Ezzel elvették tőle nyilvános szereplése legutolsó lehetőségét. A két vezető francia lap, a liberális Le Monde és a jobboldali Le Figaro egyaránt minden kommentár vagy elítélő szó nélkül úgy közli az ítéletet, hogy kísérletet sem tesz az ítélet okának leírására. A színészt eddig nyolc alkalommal bíróság ítélte el „antiszemita” kijelentéseiért. Nem egyszer már előadása előtt megtiltották szereplését attól tartva, hogy a színpadon „antiszemita kijelentéseket” tesz.

A francia emberjogi csoportok hallgatnak.

Ez történik Franciaországban, a szólásszabadság „hazájában”.

Ma derült ki az orosz Sputnik News hírügynökség híreiből, hogy egy brit-szaúdi titkos megállapodás révén lehetett szaúdi elnöke az ENSZ emberjogi tanácsadó testületének. Arról a Szaúd-Arábiáról van szó, amely sorozatban hajt végre nyilvános kivégzést legtöbbször nyaklevágással, és most ítéltek keresztre feszítésre egy 17 éves ellenzéki fiút.

Tegnap az orosz globális tévé, a Russia Today (RT) angol adásának adott interjújában a világhírű Roger Waters (Pink Floyd együttes) kijelentette, az amerikai média csak szórakoztat, kormánypárti és nem számol be arról, hogy valójában mi történik a világban. Kijelentette azt is, hogy az ENSZ korrupt testület, amelyben a szavazatoknál a háttérben az Egyesült Államok az, amelyik a drótokat rángatja.

És végül egy megjegyzés: ez nem véleménycikk, hanem tények ismertetése.

Megosztás: