Ébrednek a németek – Merkel alkonya

NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLE

  1. szeptember 29.

 

DEUTSCHE WELLE
http://www.dw.com/en/opinion-twilight-of-merkels-chancellorship/a-18746855

A német közszolgálati rádió angol nyelvű adásában „Merkel kancellársága alkonyáról” címmel azt írja, Angela Merkel három hete spontán reagált arra, hogy a Magyarországon „durván” kezelt menekültek Németországba jöhetnek. Átgondolatlan kijelentését még most is védi, noha hivatala került veszélybe miatta. Múlt kedden a parlamentben kijelentette: „Nem érdekel, ha engem hibáztatnak a menekültek beáramlásáért – most ők itt vannak”. Az adó hozzá tette: „Nyilvánvalóvá vált, idegei megtépázódtak”.

Merkelworries

 

DIE PRESSE
http://diepresse.com/home/politik/aussenpolitik/4831241/Fluchtlingskrise_Merkel-macht-Druck-auf-Wien?_vl_backlink=/home/index.do

A vezető osztrák lap arról tudósít, hogy a migráció terén Németországban érzékelték „elérték az elviselhetőségét határát, és Angela Merkel német kancellár nyomást gyakorol az ügyben Faymann osztrák kancellárra. Szeptember óta 160 000 migráns lépte át az osztrák-német határt. Ebből 133 ezren vonaton érkeztek. A legtöbben maradtak. Kevesen Skandinávia felé vették útjukat. A német kancellárra nő a belső nyomás és ezt tovább „adja” az osztrák kancellár irányába. A kettejük közötti bizalmas megállapodás értelmében közlekedő, migránsokat szállító különvonatokat „már csak néhány napig” működtetik. Joachim Gauck német elnök elmondta, hogy „szívünk nagy, de lehetőségeink végesek”.

Folytatás: http://nssz.blogstar.hu/

Megosztás: