Kiszivárgott hivatalos szörnyforgatókönyv

DIE WELT
Havonta százezer afgán is elhagyja hazáját, jelenti a német napilap, amely azt írja, „német biztonsági körökben nő az aggodalom egy további menekülthullám miatt”. Az Európába igyekvő afgánok egy újfajta digitális útlevéllel elsőként Iránba mennek. Arról is beszámol, hogy a német menekülttáborokban mindenek előtt a keresztényeket és a jezidákat egyre gyakrabban fenyegetik a „konzervatív muzulmánok és iszlamisták”. Jacob Simon, a németországi Keleti Keresztények Központi Tanácsának elnökségi tagja elmondta, igen sok olyan esetről tud, amikor keresztény menekülteket támadtak meg, de „ez csak a jéghegy csúcsa”.

Focus
kep-ur-large-4-3
„Nem a nyilvánosságnak szánták”, kezdi a középjobboldali német hetilap azt a cikkét, amely arról szól, hogy az osztrák belügyminisztérium „szörnyforgatókönyvet” írt le belső használatra szánt jelentésében. „Tekintettel a menekültáramlatra, a közrend fenntartása veszélybe került – a törvényi struktúrákat hatályon kívül helyezhetik”, olvasható a jelentésben. A háromoldalas tájékoztató hangsúlyozza a migránsok közötti etnikai és vallási alapú konfliktusok hatalmas veszélyét.

Mopo 24
„Szex, erőszak és szemét! A hadsereg orvosa meghúzta a vészharangot a menekültek miatt” címen  a német  portál arról ír, hogy a német hadsereg tábori főorvosa belső használatra írt tájékoztatójában ismerteti, milyen helyzet alakult ki az erfurti nagycsarnokban. „Bármely sarokba vizelés rutinszerű. Az elszállásolási térben lévő,  egyedül álló nőkre más országokból érkező személyek vizelnek…”, írja. A csarnokban ezer menekültet helyeztek el, akik Szíriából, Irakból, Afganisztánból, Sierra Leonéből, Bangladesből és Eritreából érkeztek. A hadsereg portálnak nyilatkozó szóvivője ígérte, „a viszonyokat felülvizsgálják”. A hírportál hozzátette: a haderő vezetése felháborodott, amiért a belső használatra szánt írat nyilvánosságra került.

AMERICAN FREEDOM PARTY
Az amerikai Szabadság Párt honlapján „A Vatikánnak van a világon a legszigorúbb bevándorlás politikája” címmel olvasható cikk azt írja, sokan iróniával emlegetik a Vatikánvárost körbevevő hatalmas falat, amikor azt hallják Ferenc pápától amerikai útján, hogy egy „határok nélküli Amerikára” bíztatja az Egyesült Államok lakosságát.

HAARETZ
Mark Toner, az amerikai külügyminisztérium helyettes szóvivője az AP amerikai hírügynökségnek zavartan válaszolt arra a kérdésére, hogy Washington tényleg „üdvözli”-e, mint nyilatkozatában jelezte, mely szerint Szaúd-Arábiát nevezték ki az ENSZ Emberjogi Tanácsa vezetőjének, írja az angol nyelvű izraeli lap. [Szaúd-Arábiában, mint ismeretes, nem léteznek emberi jogok.]

DIE WELTWOCHE
A svájci hetilap Thilo Sarrazinnak –  az öt évvel ezelőtt megjelent, a fősodratú médiában igen élesen támadott Európa szétbomlasztja önmagát című könyv szerzője cikkének – adott teret. A német szövetségi bank egykori igazgatótanácsának tagja és a berlini szenátusban a német szocialisták volt pénzügyi képviselője cikkében azt írja, adatokon alapuló gyászos előrejelzései láthatóan még gyorsabban válnak valóra, mint az könyvében szerepel. A német asszonyoknak átlagosan 1,3 gyermeke születik. Minden nemzedék ezzel egyharmaddal lesz kisebb, mint a megelőző. Miközben „a német nép nemcsak öregszik, de a tartós trend azt mutatja, eltűnik a történelemből”. A bevándorlók minőségi szintje és a tanulásban mutatott teljesítménye a származási országuktól függ. A távol-keletiek emelik, a muzulmán országokból érkezettek csökkentik az átlag német képzettségi szintet, írja Sarrazin, aki Orbán Viktort dicséri, amiért „azon kevés európai politikusok egyike, akik nem riadnak vissza a logikus gondolkodástól és attól, hogy nézetük szerint is cselekedjenek. Ha Európa befogadna mindenkit, aki jogosan kér menekültstátuszt, az emberiség 80 %-ának teret kellene adnia.

FOREIGN AFFAIRS
Az Egyesült Államok vezető, két havonta megjelenő külpolitikai folyóiratában R. Daniel Kelemen, a New Jesey állambeli Rutgers Egyetem politológia tanára az „európai magyar problémáról” írva felhívja a figyelmet, hogy a kontinensnek és a „demokratikus EU-nak” észre kell vennie azt a veszélyt, amelyet rá nézve jelent az „Orbán-rendszer”. Ezt „a rohadást” meg kell állítani, figyelmeztet a szerző.

 

Folytatását lásd: http://nssz.blogstar.hu/

 

Megosztás: